BABAPROJEKT INDUL :) Vitamin? Ovulációs teszt?
Sziasztok!
Babaprojekt előtt állunk :)
Persze, tisztába vagyunk, hogy mi a legszükségesebb az egészhez de...
szeretnék érdeklődni, hogy ki milyen vitamint ajánl?
Mennyire segít az ovu teszt?
Én most TRIMESZTER vitamint kezdtem el (vélemény?)
és CORAX ovu tesztet vettem (mennyire biztos ?)
jó jó jó :)
Nagyon szeretnénk és bármit megteszünk, hogy még talán ebben az évben lássunk egy pozitív terhességi tesztet :)
de persze igaz, fő a nyugalom :)
szerintem se kezdj el rogton ovu tesztelni. Legjobb, ha elmész egy nogyogyaszati kivizsgalasra, csinalnak ultrahangot, esetleg kerd meg a dokit, nezze meg, rendben e a hormonpaneled, vegyen torletet, nincs e valamilyen fertozesed /aminek egyetlen tunete lehet hogy nem tudsz teherbeesni/, amit esetleg át kéne kezelni.
Folsavat szedj, es D-vitamint, a tobbi felesleges, ha egeszsegesen taplalkozol, persze ártani nem árt.
És tudatosisd, hogy ez nem ugy mukodik, hoyg rakeszulok, es akkor rogton sikerul. Még ha minden ideális is, akkor is kb. 25% eselye van egy ciklusban, hogy megfogan, amennyiben 25 évesnel fiatalabb vagy. 25-35 ev kozott ez már csak 16%, 40 év felett 5% esély egy ciklusban. Továbbá a kezdodo terhességek kb. 20-30%-a vetéléssel végzodik /ebbe a biokémiai terhesség is beleszamitodik/.
Persze sokaknak elsore sikerul. De jobb, ha tudod, hogy egy ev is beletelhet, és jobb ezzel számolni, mint minden hónapban rákészulni, hogy na most, aztán újra és újra osszezuhanni. Átéltem, tudom. Szóval egy átlagos nogyogyaszati kivizsgalas nem árt, de ezen felul csak élvezzétek az egyuttlétet :)
Én a biotech prenatal vitamint szedtem + folsav+magnézium+c-vitamin (meg a ciklus első felében antistressz). Nem hiszem, hogy emiatt, de hamar jött a baba.
Szerintem sem kell az elején ovu teszt.
Köszönöm szépen a válaszokat! 😃
Mindketten jártunk orvosnál és semmi problémánk nincs. 🙂
Tisztába vagyok azzal, hogy valakinek nehezen viszont van a másik fele.. valakinek meg egy pillantás alatt összejön 🙂🤞🏼
Én nem bánom ha később érkezik és az sem érdekel, hogy lány vagy fiú lesz csak egészséges legyen 🙂🙏🏼
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!