Mit jelent ebben az esetben,ahogy nem jött össze?
Először is bocsánat, ha valamit helytelenül fogalmazok, értelmezek.
A barátnőmnek tegnap vették le, vagy tervezték levenni a petesejteket a mesterséges megtermékenyítéshez. Ma viszont azt írta nekem, hogy nem jött össze, következő hónapokban, következő ciklusban kell újrapróbálkozniuk. Miért nem jött össze? Mi a gond? Válaszolni, segíteni akarok, de ahhoz jó lenne, ha tudnám pontosan mi ment "félre"? Nem volt petesejtje megfelelő?
Sok dolog lehet
De lehetnek, hogy a tüszők üresek, idősebb nőnél vagy fiatalon a változókor közelébe kerülő nő esetében ( anyu 43 volt az utolsónál nagymamám 42, amikor terhes lett és onnan nem jött meg neki soha) … vagy amit leszívtak nem megfelelő
De hivatalos:
“ petesejt leszívás szövődménye, ha bármilyen ok miatt nem sikerül petesejtet nyernünk. Okként szerepelhet a nem megfelelően vagy nem megfelelő időpontban alkalmazott tüszőrepesztő injekció. A stimulációs kezelésre nem megfelelően reagáló petefészekből esetenként nem lehetséges petesejt nyerése, mely a teljes beavatkozást sikertelenné teszi. A szövődménnyel számolni kell a kezelések során.”
Köszönöm szépen. 👍
Gondolom nem illik rákérdezni mi volt a gond? Kicsit gyengének érzem a "jaj sajnálom majd következő hónapokban összejön" választ, de eltúlozni se akarom, gondolom elég csalódott már eleve.
Ne írd azt, hogy biztos összejön. Mert nem lehet sajnos tudni. Mondom ezt 5 lombikkal a hátam mögött.
Mondj csak annyit, hogy nagyon sajnalod. Ha bármikor beszélni szeretne erről, vagy másról akkor rád számíthat. Ha van kedve el is mehettek pár nap múlva sütizni vagy valami. Hátha jól esik neki.
Rákérdezhetsz, hogy fizikailag jól van-e
Nem biztos
Egy csomó szatt kellett magábaszúrni.
Ha van időd akkor elhívhatod, kikapcsolódni, hogy erről ne beszéljetek
De mondhatod neki hogy ha van kedve róla beszélni l, akkor meghallgatod, ha nincs akkor csak mozduljatok ki.
( lombikos ismerős, amikor nem sikerül eljött hozzám 2 napra, ő beszélni akart róla… majd nem gondolni rá utána.. jót strandoltunk nálunk -nyàr volt)
Jaj persze, bocsánat, dehogy írnék olyat, hogy majd következő hónapban összejön, nem is tudom miért írtam ilyen butaságot.
Leírtam, hogy sajnálom és remélem, hogy hamarosan sikerülni fog. Illetve írtam, hogy bármikor beszélhetünk a dologról, ha ő úgy érzi. Illetve azt is, hogy elmehetünk valahová enni+inni. Akár itthon is csinálhatjuk. Én jelenleg babát várok, egyelőre nem igazán látszik, de már persze ő tudja. Nem beszélek a dologról neki, csak ha kifejezetten rákérdez. Akkor is röviden, tömören. Nekünk sem pikk-pakk jött össze, betétek én is többször, egyszer akkor, mikor az egyik családtagom bejelentette a babát. Szóval tudom valamilyen szinten, hogy milyen nehéz ez. Viszont pontosan nem, hiszen minden ember más. Ő nagyon aranyos lány, de semmiképpen nem akarom semmivel megbántani, így biztos, hogy nem fogok neki regélni a terhességről stb. Tisztában vagyok azzal, hogy mi a helyzet. Viszont bármilyen tanácsot elfogadok a témában, azt sem akarom, hogy kizárom őt a helyzete miatt és sosem éltek egy szót sem a dologról. Az lesz a legjobb ugye, ha csak akkor mondom bármit, ha ő kérdez, nemde?
Ha nem értesz hozza akkor nyugodtan rákerdezhetsz. Egészséges lelkületű ember elfogja neked mondani mi történt, ezzel nem fogós megbantani.
Unokatesomtol en is mindig megkérdezem és teljesen nor aludtam válaszol.
Teljesen normálisan valaszol*
Bocsi átírta a telefon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!