Hi. Terhes lehetek? 18/L
"De viszont két hete szedek magnéziumot és valami gyógyszert memóriára."
Nem túl hatásos:))
Egyébként igen, kicsi az esélye, de lehetsz terhes. A tabletták majdnem 98% védelmet nyújtanak. Érdemes óvszerrel kiegészíteni.
A magnézium nem befolyásolja. A kicsi hasmenés sem valószínű, de a “semmi nem marad meg bennem” jellegű hasmenésnél előfordulhat, hogy a gyógyszer nem tud felszívódni rendesen.
Legegyszerűbb lenne egy tesztet venni, aztán megnyugodnál.
Ha gyógyszert szedsz, akkor biztos, hogy nem vagy menstruáció után.
Megvonásos vérzés után lehetsz.
Öcsém, évek óta védekezek fogamzásgátlóval, ahogy a barátnőim 80%-a is és ilyet még nem baxtam, hogy "hallod, de azért gumit húzzál mellé". Miért? :D Akkor mi a faxnak szedem a gyógyszert? Akkor elég lenne csak gumi is. Nekem a 99,7%-os védelem bőven elég, csak akkor estem teherbe, mikor én akartam, ergo mikor leálltam a tablettával.
Nyilván ha néha néha kihagysz egy napot, vagy 4-5 órás eltérések vannak tabletta bevételek között, akkor nagyban megnő az esély.
Attól is függ, hogy mi volt abban a memória gyógyszerben?
Pl orbáncfű gyengíti köztudottan a fogamzásgátló hatását.
A hasmenés meg csak akkor, ha napokig tart és mindennap 4-5x mész.
Én nem aggódnék, ha minden hónapban csinálnám a teszteket mint egy idióta, akkor inkább gumiznék, nem enném a gyógyszert.
De ha ez megnyugtat, vegyél egy tesztet. Dm, Rossmann, Tesco stb.
A hányinger meg nem 3 nap után jelentkezik, mint terhességi tünet. Csak mondom.
Azt azért hozzátenném a 6-oshoz, hogy botrányos a mai szülők prűdsége, és az iskolai felvilágosításnak nevezett valami. Az sem normális, hogy 16-18 éveseknek szó nélkül felírják a fogamzásgátlót, mindenféle tájékoztatás és előzetes vizsgálat nélkül. Elsősorban nem a 18 évesek hibája hogy fogalmuk sincs ezekről a dolgokról, hanem az általam felsoroltaké, de leginkább a szülőké. Ha már megy a hiszti, hogy csakis a szülő joga legyen a szexuális tájékoztatás, akkor tessék ezzel élni, és megadni a gyereknek minden információt, amire szüksége lehet. A szülők szégyene hogy egy fiatal nő a gyakorikérdéseken tesz fel egy ilyen kérdést. Legalább itt ne küldjünk el senkit válasz nélkül.
Szóval kedves kérdező, keress rá a memóriagyógyszered betegtájékoztatójára a neten, és nézd meg az összetevőket, majd keress rá, hogy milyen összetevők gyengítik a fog.gátlódat, bár kétlem hogy hatással lenne rá, hiszen leginkább antibiotikumok gyengítik a hatását, abból sem mindegyik. A hányingered még nem lehet a terhességtől, viszont a hasmenés gyengítheti a fog.gátlót, ha a bevétel utáni 4 órában történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!