Mar nagyon szeretnek kisbabat! Megis hogyan tereljem el a figyelmem rola?
Sziasztok! 22 eves vagyok, mar 7 eve egyutt vagyunk a parommal.
Az a helyzet, hogy mar rettenetesen anyuka szeretnek lenni. En jelenleg levelezo tagozatos vagyok egy iskolaban, nyaron fogok vegezni. A parom dolgozik. En nem talalok munkahelyet az iskola miatt, mert hetkoznapokon is van iskola, amit sok munkahely nem vesz figyelembe sajnos. Voltam mar par interjunk is, de mindig mast valasztottak ezert. Nyaron koltoznenk alberletbe, es oktober-december kornyeken kezdenenk el probalkozni abban az esetben, ha hamar sikerul elhelyezkednem a szakmamban. Csak felek, hogy ez nem igy fog alakulni, hogy szokasosan megint beut valami, es a szamitasaimtol teljesen elteroen fognak alakulni a dolgok. Igy aztan, mar annyira betegesen szeretnek anyuka lenni, hogy az elkepeszto. Sajnos, sokszor mar ha egy baratomnak, rokonomnak kisbabaja szuletik, vagy eppen a varandossagukat jelentik be barmennyire is gonosz dolog ez, de reszemrol felig oszinte az orom, mert mar en is annyira at szeretnem elni ezeket az oromoket. Nem tudom hogy hogyan vonjam el a folytonos figyelmem errol? Aki hasonlo helyzetben volt, vagy van mint en, hogyan sikerult atveszelni ezt az idoszakot?
Értjük mi azt, hogy gyereket akarsz, akartok. Te, ti meg azt értsétek meg, hogy a semmiből nem fogjátok tudni eltartani és felnevelni. Egy gyerek borzasztó költséges, akár kicsi, akár nagy.
Az hogy tanulsz és nincs munkaviszonyod (a korodból ítélve rendes munkaviszonyod nem is volt), jelenleg sem dolgozol, az azt jelenti hogy semmitek sincs. 1 millió forint? A mai világban? Beüt a krach és az az 1 millió pikk-pakk sehol nincs. Ami azt illeti, ha a gyerek cuccait veszitek, mégha használtan is, már arra is elmegy kb a fele.
Ja, meg ha már albértlet, sok albérletbe nem lehet kisgyereket vinni. Ahova lehet, az általában drágább. Én a minap láttam egy vidéki nagyvárosban 42nm-es lakást, 170.000/hó+rezsi, ahova lehet vinni gyereket. 42nm nem sok. 170.000 ft azért eléggé. (+ ugye a 2 havi kaució.) Ugyanekkor lakás 120.000+rezsi és nem lehet gyereket vinni.
Ha nincs kereseted (mert a fent írt 37 ezer még a gyerekre se elég) keres a párod annyit hogy 0 ft-nál többre jöjjetek ki a hó végén ilyen lakásárak mellett? Ideális esetben, hiszem bármi történhet bármikor, egy kisgyerekkel legalább 50-80 ezer forintot kellene tudjatok félretenni/hó, hogyha bármi van, legyen mihez nyúlni. (Pl. megbetegszik a gyerek és kell gyógyszer, vagy ha netán párod betegszik meg és kiesik a keresete.)
Írtad, hogy az iskola miatt nem kapsz rendes munkát. Szerinted egy kisgyerekkel (akár bölcsi, akár ovi) mennyivel nagyobb eséllyel fogsz állást kapni? Semennyivel, sőt! A céges pontosan tudják hogy friss bölcsis/ovis gyerekek anyját felvenni rizikós. Valószínűleg nekik több költség mint amennyi "hasznot" a dolgozó termel.
Egyszerűsítve: ha nem lesz munkád és hosszabb munkaviszonyod, mielőtt gyereked lenne, akkor jópár évig nem is lesz munkahelyed. Nem fognak felvenni kisgyerekes anyaként.
Ha anya akarsz lenni, legyél felelős anya. NE vállalj addig gyereket amíg nincs megfelelő anyagi háttered. És jelenleg nincs. Fejezd be az iskolát, menj el dolgozni 2-3 évet, legyen még pár millió megtakarításotok, aztán kezdj el gondolkodni a baba-projekten.
Addig vigyázz mások gyerekeire, esetleg legyél alkalmi babysitter. Önkénteskedj, esetleg gyerekek közelében. (A covid miatt nem tudom, van-e még rá lehetőség, de korábban lehetett járni kórházakba gyerekekkel foglalkozni nap közben. Pl mesét olvasni, játszani velük, ilyesmik.)
Hidd el hogy az emberek itt NEKED akarnak segíteni azzal, hogy visszarángatnak a realitás talajára. Gyereket akarsz, ami remek. Csak legyen meg a megfelelő körülmény/feltétel a gyerek boldog, kiegyensúlyozott és egészséges neveléséhez. Azért, mert neked most gyerek kell, úgy hogy igazából semmid mincs ami ezt indokolná, nem várhatod el hogy majd mások (szüleid, párod szülei, bárki más) anyagilag támogatnak hogy legyen mit ennetek.
Csak nézz küröl a Facebookbon, karácsony tájékán rengeteg ilyen poszt van. Anyuka 18-22 évesen szült, munkája sose volt, ott van 22-24 évesen egyedül vagy a gyerek apjával (ha van apuka, a covid vagy bármi más miatt nem talál munkát pár hónapja), arra nins pénzük hogy télen rendesen fűtsenek. Vagy fűthetnek, de akkor nem esznek.
Ezt akarod magatoknak? Ugye, nem.
Akkor dolgozz pár évet mielőtt gyereked lenne, azért hogy ŐT megfelelő körülmények között nevelhesd.
Ha neked az fontosabb, hogy most azonnal/minél hamarabb legyen gyereked, mert kell a gyerek, az viszont nem érdekel hogy jó körülményeked is biztosíts neki, amit megérdemel, hiszen édes kicsi gyerek, kérlek, kérlek, NE vállalj gyereket. Szeretetből meg család iránti vágyból nem lehet gyereket nevelni. Pénzből lehet, de ahhoz dolgozni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!