Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A nagyon kicsi korkülönbség a...

A nagyon kicsi korkülönbség a testvérek között, mennyire megterhelő az anyuka számára?

Figyelt kérdés

Egyik hölgy ismerősömnek 5 gyermeke van, most született az ötödik 9 napja. Tavaly Decemberben is született egy kisfia, tavalyelőtt nyáron egy kislány, az első kettő 2016 és 2017.

Oké, hogy fiatal, azt hiszem 24 25 éves, de konkrétan megszült és egyből terhes lett?

Egyetlen ilyen esetet ismerek, volt szomszédunk, de ők csak ketten vannak testvérek és egy év van köztük napra pontosan, itt meg épp csak 11 hónap.

2021. nov. 25. 23:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Te jo ég.Szerintem nagyon megterhelő az biztos!
2021. nov. 25. 23:30
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősöm 33 évesen szülte a 7-et. 20 volt az elsőnél.

Egyszer tartott egy nagyobb szünetet a 4. és 5. gyerek között, mert a testét, szervezetét megviselte az egymás utáni terhesség.

Szerintem az első kettő a necces és nehéz, utána már a tesók "el vannak egymással" és ugye ők egyre nagyobbak.

De bevallom, nekem nem menne ilyen kicsi korkülönbségnél. Elképzelhető, hogy az említett anyukának még is megy.

2021. nov. 25. 23:57
 3/11 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk a 13 hónap annyira bejött, hogy dupláztunk. 😄 Könnyebb volt, mint az elsővel egyedül.
2021. nov. 26. 01:14
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom hasonló mint az ikrek de azért kicsit más 😊

Az én nagylányom 8 éves, tesó 1 éve nem jön. Mi egyből szeretnénk a 2.után a 3.babát is, mert már így is sok idő elment. Biztosan nem lesz egyszerű, de amúgy kisgyerekkel foglalkozom szóval bízom benne, hogy megoldom. Persze minden gyerek más.

2021. nov. 26. 02:35
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 13 hónap van az első között. Nagyon szépen összecsiszolódtak. De nekem mázlim van mert a “nagy lány” nagyon együttműködő, és őt követi a kicsi. Most a kicsi és a 3. között van bő másfél év. Az elején volt féltékenység valamennyi, de a nagy nagyon szereti a legkisebbet, és az ő példáján tanul a középsőm. Én azt látom, hogy ez nálunk működött, és eddig jól kijönnek. Mondjuk részemről ennyi volt, nem lesz több, de én nem bántam meg.
2021. nov. 26. 08:37
 6/11 anonim ***** válasza:
65%

2 és fél év ven köztünk nálunk. A kicsi 2 hónapos. Az első hónap maga volt a pokol. Mostmár csak 2 naponta akadok ki kb.

El sem tudom képzelni, mi lenne, ha a 2.terhességem megmaradt volna és20hónap lett volna köztük. Ott beleőrültem volna szerintem

2021. nov. 26. 09:50
 7/11 anonim ***** válasza:
72%

Nekünk 2 év 5 hónap van köztük,de öszintén szólva,én rosszabbra számítottam,mert mindenki riogatott hogy juj kössem fel a gatyám,majd meglátom milyen nehéz lesz

Mondjuk szerintem ez gyerekfüggő

A kicsi 3 hetes,eszik alszik,nem sírós baba

A nagy tök jól elvan,szépen viselkedik,nincs okom panaszra,egy angyal

Jöhet majd a 3.😍

2021. nov. 26. 12:01
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 22 hónap van a lanyaim közt. Az első év maga volt a pokol. A kicsi 9 hónapig reggeltől estig sírt, nyuglodott, nagyon nehéz baba volt. Emiatt borzasztó féltékenység alakult ki. Most 7 és 9 évesek. Már jobb, de a kicsi nagyon temperamentumos, sokszor van vita, nézeteltérés. Most jutottam el oda, hogy próbálkozunk a harmadik babyvel 😄 pedig a kisebb után azt mondtam én soha többet!
2021. nov. 26. 12:13
 9/11 A kérdező kommentje:
Könnyű babavárást kívánok majd :)
2021. nov. 26. 17:24
 10/11 A kérdező kommentje:
Igazából arra lettem volna kíváncsi, ismeretek - e olyat, akik között épp hogy 1 év van korban? 😊
2021. nov. 26. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!