Menstruáció előtt 4 nappal szurkál a hasam, illetve folyásom is van (nem átlátszó). Szerintetek a menstruáció miatt van, készül megjönni, avagy lehetséges, hogy most ovulálok? Egyáltalán van rá esély, hogy ilyen későn ovulálok?
Október 1-tól 6-ig tartott a menstruációm, általában 26-27-28 napos a ciklusom. Mióta szedem a pajzsmirigy alulműködésre a gyógyszert, egy picit pontatlan, de mindig megjön rendesen. Már kétszer teherbe is estem az első hónap után, de sajnos elmentek... Emiatt is nem vettem ovulációs tesztet, mert eddig nem kellett. Most ez a 3. hónapunk, hogy próbálkozunk, igaz nem olyan intenzíven, 1 hónapot (szeptember) leszámítva.
Egész nap szurkál a hasam és eszembe jutott, mi van, ha később ovulálok? Lehetséges ilyen egyáltalán? Mármint hogy megváltozott a ciklusom? Mert pl. az első baba pont menstruáció után jött össze, ezek szerint akkor volt az ovulációm. Olvastam arról, hogy van aki később ovulál, de pont menstruáció előtt? Van ilyen?
Na az jó hogy elnézted és már késik is 😊
Gratulálok 🙂
Holnap megyek az endokrinológushoz remélem valami biztatót mond😊 meg nem szid le hogy elkezdtem elobb szedni a háziorvosom javaslatára 😕
Tesztelni nem merek pedig 2 nap van a nemvártig de félek hogy csalódás ér... Érezni nem érzek semmit de PMS tüneteim sem voltak ami fura de hát ki tudja 😕
Teljesen megértem. Múlt hónapban is teszteltem, negatív lett. Egyébként azt hittem egy kémiai terhesség lehet a pakliban, ritkán teper le a menstruáció, mint akkor, úgy éreztem, mintha jól összerúgdostak volna 😅, és a vérzés is erős volt. De valószínűleg csak olyan hónapom volt.
Azért a házi orvos sem buta. Nekem pl. ő (háziorvos) nem írta ki, szerinte nem kellett, ezt többször is nyilvánvaló tette (kedvesen), de csak kirinyáltam az endokrinológust. Szóval nagyon is esélyes, hogy az endokrinológus egyetért majd a háziorvosoddal. Az endokrinológusok még komolyabban veszik a dolgokat, nagyon odafigyelnek a számokra, főleg terhesség tervezése előtt, persze ez a szakterületük. Én is csak a baba miatt kaptam amúgy, nekem azt mondta az endokrinológus, hogy a helyemben ő elkezdené szedni, gyerekvállalás szempontjából jobb. Mondjuk a prolaktinom még mindig magas, 1000-es érték, ha jól tudom baba előtt 200 alatt jó. El is kezdtem szedni rá a gyógyszert, kb. 3 hete, mert ugye a magas prolaktin akadályozza a teherbe esést. Hát nem tudom, félek kicsit, biztos magas még, 3 hét csodát nem tett, most viszon már nem szabad szedni.
Nem mindenkinek van bármi tünete, épp emiatt van az, hogy sokan a menstruáció hiányával fedezik csak fel a terhességet. Szóval ebből ne indulj ki. 2 nap az örökkévaló ilyenkor, tudom... De drukkolok neked, nektek. 😊 Majd írhatsz mi a helyzet veled.
Igen, eddig nekem sem javasolta senki a 2,77-re vagy a 3,36-ra sem.
Minden rendben volt ma, felírta a papíromra is, hogy 1 hete szedem a 25mikrogrammot. Mondta, hogy szedjek 50-et :)
3 hónap múlva kontroll, addig kell új TSH eredmény, de ezt a háziorvosom is kérte. Illetve adott beutalót pajzsmirigy uh-ra, azt meg január végére kaptam, de mondta is a drnő, hogy valószínűleg kapok 3 hónapon belül oda is :D
TB alapon mentem, így persze hosszú a várólista, de igazából most nem vagyok késve az ultrahanggal.
Ha pozitívat tesztelek, akkor azonnal adnak majd soron kívül időpontot csak telefonáljak, ráírta a papírra is :)
Hát látod az a fránya prolaktin sem akadályozta a kicsikéteket, mert jönni akart ♥️
Igen, mert az értékeid teljesen normálisak, 4-ig rendben van. Nekem se akart a háziorvos mint írtam is (pedig nekem a legalacsonyabb 5,8 volt), azt mondta ha összejön a baba, megnézzük újra. És igen, ilyenkor azonnal fogadnak szakrendelésen. De végül csak én is elkezdtem szedni, féltem megvárni a terhességet, pedig azt olvastam terhesség alatt nem is igazán tombol a pajzsmirigy, inkább majd szülés után. Ah, nálam is így volt, hónapok, a nőgyógyászra is 3 hónapot vártunk, aki nesze semmi fogd meg jól módjára lerendezte, mondván ez van, a vetélés a folyamat része, nem igazán tud mit csinálni, mutatott egy csomó statisztikát, miszerint minden esélyünk megvan, illetve lehet próbálkozni újra... Két vizsgálatot végeztetett el: genetika és véralvadás. Ezek rendben voltak, jó drágák.
Remélem, hogy hamar összejön a babó nektek! 😊 A pajzsmirigy értékedre sem kellesz sokat várni, hogy optimálisabb legyen, hiszen eleve nem is magas. Csak a várakozás nehéz. 😏😅 Rengeteg időt vesz el az időpontok kivárásra. Na de hát sokan küzdünk ezzel a problémával. Szerencsére nem vészes gond.
Igen én is azt gondoltam, hogy a pajzsmirigy nem vészes. De petefészek átjárhatóságit nem ír ki a doki most, amíg magas a TSH-m 😕
Pedig azt szerettem volna, az sem baj ha fáj 😁
Kicsit attól tartok mi van ha nem vagyok átjárható... Sajnos magánban 60ezer körül van így TB alapon jobb lett volna, de most gondolom megint várok... Aztán ha 3 hónap múlva kiderül, hogy az a baj én tuti megbolondulok, hogy feleslegesen várattak😕
Igen, nagyon nehéz várni. Én rendesen dühös voltam emiatt. Egyáltalán nem a próbálkozás vitte el a sok időt, hanem egy-egy időpontra is 3 hónapot kellett várni. És nem csak egy időpont volt. Aztán arra kellett várni, mire a gyógyszer beállít egy jó pajzsmirigy értéket. Nem tudom...nagyon leterhelt az egészségügy valószínűleg, hogy ennyire sok időt vesz minden igénybe. Mármint 2-3 hét okés lenne, de pl. 3 hónap....? Lehet meg se éljük. 😁
Az átjárhatósági vizsgálattal kapcsolatban: olvass róla, nézz utána mennyi nőt érint. A dolgok nem nagyon szeretik, ha megmondják nekik mit kellene tenni, de néha lehet vezetni őket, mondván nagyon aggódsz, nem akarsz addig próbálkozni, míg ez a vizsgálat nem lesz meg. Azért a javuk megértő. Nekem az endokrinológus, háziorvos az volt, hát már a nőgyógyász nem igazán, az tiszta időpocsékolás volt.
Nincsen fogadott dokim és most máshoz kerültem. És ő sajnos nem írta ki aki utoljára volt a rendelésen😕
De olvasgattam hogy gyulladás, felfázás, nemi betegség ilyesmi okozhatja magát az elzáródást a legtöbb esetben. Nekem szerencsére soha nem volt nőgyógyászati gondom ezért ritkán jártam hozzájuk🙂 kicsit lehet jobban aggódok ezek miatt mert annyi mindent olvasok és ráparázok😁
Most gondolkozom ezerrel van-e értelme a következő TSH eredményig nőgyógyászhoz mennem 😕 az meg sajnos csak január végén lesz...
Te hogy vagy? 🙂
Ahh, ne is mond, én is regényekre valót olvastam ki az interneten. 😆 Na, de az már egy jó jel, hogy te nem vagy azok táborában, akik gyakran küzdenek ilyen felfázós problémákkal. Valószínűleg nem túl gyakori a dolog egyébként sem.
Jó kérdés. Úgy gondolod, hogy előbb megvárod az eredményt? 6 hét után már azért megfog látszani a TSH-n, hogy javul. De tudom, neked sokkal többet kell várnod, míg 6 hét. Nekem már nem is nézte legutóbb. 🤷🏻♀️ Az utolsó előtti 1,8 volt, gondolta mire? Bár remélem fogjuk a legközelebbinél, ugyanis emelnem kellett az adagon a terhesség miatt. Én amúgy megvagyok, még mindig nem éltem egy picit sem magam bele az egészbe. Bizonyos értelemben nem is jó ez, nem mintha negatív lennék, csak semleges. Bár lehet az sem jó. Nem tudom. 🤷🏻♀️
A nőgyógyássszal kapcsolatban még gondold át, a hormonok azért nem az ő szakterülete, de babatervezés esetén azért tud segíteni, tanácsot adni. Ha segítőkész, az enyém na hadd ne mondjam mennyit segített. 😅 De bízom benne, hogy neked segíteni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!