Miért érzem ezt?

Figyelt kérdés

Adott egy 23 éves nő(én) és egy 26 éves férfi (párom). Hát éve vagyunk együtt 2 éve van közös házunk amin még kB 4 évnyi felújítás van tervben.

Párom eléggé gyerekcentrikus én abszolút ellene vagyok de van mikor nem.

Igazából inkább a társadalmi nyomást érzem hogy ideje lenne gyereket vallalni ennyi idősen mintsem azt hogy én magamtól szeretnék. Párom azt mondja hogy raerunk még legyen kész a ház. De mi van h autana is így gondolom hogy ne szeretnék gyereket?

Nem akarok 10 évnyi munkát és kapcsolatot eldobni emiatt.

Ki mikor vállalt gyereket?

Vagy mikor lenne itt az ideje?

Mennyire nehéz a gyerekneveles?

Eléggé kétségbe vagyok esve hogy ha nem vállalok gyereket elveszitem majd idővel a párom de azt sem szeretném hogy bevallajam és idővel megbanjam.

#Gyekekvallalas #Fiatalpar
2021. okt. 23. 15:07
 1/7 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem kevésbé bánsz meg egy gyereket, mintsem majd azt, ha nem vállaltál és már nem is lehet. Ezen gondolkozz el.
2021. okt. 23. 15:31
 2/7 anonim ***** válasza:
Ameddig nem vagy benne teljesen biztos inkább ne vállalj de lehet megváltozna a véleményed ha megszületne és utána semmit nem csinálnál máshogy akkor se ha visszafordithatnad az időt de az is lehet hogy megbánnád. Még nem vagytok egyáltalán elkésve ráérne 3 év után is belevágni addig sok minden változhat és lehet nem is jönne össze elsőre a baba. A párodnak megkéne értenie, hogy ketten vagytok egy kapcsolatban, egy gyerek közös döntés.
2021. okt. 23. 15:36
 3/7 anonim ***** válasza:
szerintem meg inkább azt bánd meg, hogy nincs, mint hogy létrehozol egy életet, akinek utána szenvednie kell, mert anyu nem akarja őt
2021. okt. 23. 15:39
 4/7 anonim ***** válasza:

A soraidat olvasva te még egyáltalán nem állsz készen erre. De 23 évesen szerintem ez nem is probléma, több olyan barátnőm/ismerősöm van, akinek 4-5 év elteltével 180 fokos fordulatot vett erről a véleménye.

Foglalkozzatok még a munkátokkal, a házatokkal, erősítsetek a kapcsolatotokon — azt írod, azon is eltöprengsz, hogy megéri-e így ez a kapcsolat, nem csak egymás idejét fecsérlitek a más életcélokkal. De azt is írtad, hogy a párod megértő, és nem siettet. Ez tök jó!

A társadalmi nyomással ne foglalkozz. Ne hagyd, hogy mások diktálják, mikor milyen mérföldkőnek kell következnie. Még tök fiatal vagy. Ne aggódj feleslegesen :)

2021. okt. 23. 16:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha van lakás, miért ne.Nem áll meg az élet.
2021. okt. 23. 16:54
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem még van időtök, azért legyél pároddal őszinte, mond el neki most hogy érzed magad.
2021. okt. 23. 17:35
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

28 éves korom körül éreztem azt, hogy mostmár lassan eltudnám képzelni. 31 éves koromra valósítottuk meg. Nem érzem úgy, hogy lekéstem volna valamiről. :)

Amikor olyan idős voltam, mint te, akkor nagyjából a rémálmaimban szerepelt egy terhesség... Mondjuk én tudtam, hogy egyszer majd szeretnék, csak még nem jött el az ideje. Várjatok még vele, fiatalok vagytok.

2021. okt. 24. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!