Az inszem. is az emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelések közé tartozik?
Figyelt kérdés
Milyen törvény szabályozza ezt, mindenhol a beültetést említik, de nekünk nem az lesz. Jár erre is valami kedvezmény a munkahelyen? Munkaidőkedvezmény, felmondási védetség vagy bármi? Nehezen tudom megoldani a vizsgálatokon való részvételt, a beosztásom nem túl előnyös és mire megtudom pl. az uh időpontját, már nem tudok elszabadulni a munkahelyről, csak ha éppen szerencsésen jön ki... remélem érthető, és tudtok valamit tanácsolni. Ja, és mondanom se kell, a kollégáim és a főnököm nem tudnak a dologról...2008. dec. 12. 11:47
1/3 anonim 

válasza:

Szia! azt nem tudom,hogy jár e rá munkakedvezmény,de ha kevésbé megoldott,hogy a munkahelyedről elkéretőzz, akkor menj el a háziorvosodhoz,és vetesd magad táppénzre szerintem. Biztos megérti:) Sok sikert és kitartást:) Nekem is január-februárra várható inszem, de én biztos elmegyek tp-re , nem akarok kockáztatni,hacsak most nem sikerült spontán a baba:) Minden jót még1x.szió
2/3 anonim 

válasza:

Szia! Igen az inszemináció is emberi reprodukciós eljárás. az 1997. évi CLIV tv (IX fejezet) szabályozza, mely szerint emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárás többek között a házastárs, élettárs ivarsejtjeivel vagy adományozott ivarsejttel végzett mesterséges ondóbevitel. Felmentési védelem közt hozza az Mt és Szerintem munkaidő kedvezmény is jár bár egyetértek az előttem szólóval hogy sokkal jobb megoldás a táppénz mivel e munkidőkedvezmény esetében az igazolt fizetetlen távvollét vagyis levonják az óráidból (továbbá el kell mondnod bent, hogy miért kéred), nem is szólva hogy utána szerintem nagyon fontos hogy pihenj. Sok sikert!
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nekem is a táppénz a szimpibb, nem igazán akarom elárulni mi van a kollégáknak, semmi közük hozzá... csak ha sokszor kell ne adj isten tpénzre menni, nem tudom mit találjak ki, miért van. Arról nem is beszélve, hogy a nem igazán szívlelnének a betegszabi miatt. 1. válaszoló, te mit mondasz, miért mész tpénzre?
2008. dec. 14. 21:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!