Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogy terhes legyek szedhetek...

Hogy terhes legyek szedhetek gyógyszert?

Figyelt kérdés
Az anyósom tegnap a kezembe adott egy doboz FERROGRAD FOLICot.De nem merem elkezdeni szedni,mert mégiscsak gyógyszer és vannak mellékhatásai.Sajnos már több mint egy éve próbálkozunk a babával és még semmi.Ez a gyógyszer vas és folsav hiányra szedhető be.De előtte nem kellene kivizsgálni,hogy tényleg ezért nem esek-e teherbe?Kicsit félek ettől az egésztől!Valaki ismeri ezt a gyógyszert?
2008. dec. 12. 08:18
 1/3 A kérdező kommentje:
A betegtájékoztató szerint terhesek is szedhetik és még szülés után 1 hónapig lehet szedni.De mégis mennyi ideig szedhetem?
2008. dec. 12. 08:19
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia! Azért vigyázz ilyen tessék szedd be gyógyszerekkel.

A Ferrogard Folic- nak egyébként két aktív összetevője van : Vas és Folsav. Nem minden orvos ért egyet a plusz vas szedéssel, főleg nem tudom, milyen mennyiség van ebben a gyógyszerben.

Ha több mint egy éve próbálkoztok, és még nem voltál kivizsgáláson, érdemes elmenni orvoshoz, megnézetni, minden rendben van-e. 3. napi vérvétel, 21. napi vérvétel és egy hüvelyi ultrahang vizsgálatra.

Ami viszont nem árt, ha elkezdesz szedni multivitamint, C vitamint pluszban -sokan esküsznek rá, hogy segíti az ovulációt-, és sima folsavat. Fogantatáskor a baba már abból a folsav mennyiségből gazdálkodik, ami előre a szervezetbe kerül, ezért érdemes már terhesség előtt elkezdeni. Ezen kívül a cickafark tea bizonyul hasznosnak ovulációig inni, menstruáció alatt is.

Azonban én mindezt a nőgyógyásszal is megbeszélném.

2008. dec. 12. 09:35
 3/3 anonim ***** válasza:

Ahogy látom ez a vas és folsav tartalmú vitaminkészítmény. Nem csinált vele rosszat az anyósod, de a teherbe esést maximum akkor segíti, ha vas és/vagy folsavhiányod van. A folsav viszont jó a nyitott hátgerinc elkerülésében. Mármint a magzatnál. Ehhez persze először szükséges az, hogy a magzat megfoganjon.

Mostanában már 1 év próbálkozás után kell elmenni a nőgyógyászhoz, ha nem jön össze a baba.

C vitaminból 200mg/nap elég, ennyi van a terhesvitaminokban is, azt hiszem. Állítólag a túl sok c vitamin a hüvelynyákot olyan módon változtatja meg, hogy nem jut át rajta az ondósejt. Ez engem is meglepett, de mostanáabn 2 helyen is ezt olvastam.

Miért nem inkább a terhesvitamint szeded? Van többféle is, elvileg úgy vannak összeállítva, hogy a magzatnak megfelelő legyen a vitaminmennyiség.

2008. dec. 15. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!