Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha valakinek pótolnak progresz...

Ha valakinek pótolnak progreszteront akkor nem tud elvetélni?

Figyelt kérdés
2021. okt. 13. 15:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A progeszteronhiány mellett számos oka lehet a vetélésnek, ha nem az volt a probléma, akkor természetesen az nem is fogja megakadályozni a vetélést.
2021. okt. 13. 15:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Sokan hiszik ezt, de ha így lenne akkor egyszerűen adnák mindenkinek.

Ha nem igazoltan progeszteron hiányában szenved a kismama akkor nem is fog segíteni egyetlen progeszteron készítmény sem.

2021. okt. 13. 15:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez sem csodaszer. És de: el lehet vetélni mellette is.

Csak akkor tudja megakadályozni, ha a probléma konkrétan a progeszteron hiány. Más esetekben csak próbálkozás.

Nekem pl. lombik miatt kellett szednem, a 14. hétig. Addig nem is volt gond. Aztán korán elkezdett rövidülni, és nyílni a méhnyak, méhszáj. Ekkor 16 hetesen visszaadták, mondván kutatások igazolják, hogy ilyen esetben segít megelőzni a vetélést, koraszülést; aztán a 20. hétre már menthetetlen lett a helyzet, és elvetéltem...

Ugyanúgy nem működik akkor sem, ha a vérzést nem progeszteron hiány okozza, hanem pl. hematóma, vagy a magzatnál van valami fejlődési rendellenesség, vagy kromoszóma hiba. Ezekben az esetekben sem fogja megállítani a vetélést, ha az elindul. De még sok más eset is van.

2021. okt. 13. 18:16
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha progeszteronhiány miatt kell szedni a progeszteront, csak akkor segíthet. Négyszer vetéltem már el lombiknál progeszteron mellett:(
2021. okt. 13. 19:14
 5/8 anonim ***** válasza:
De, el tud...
2021. okt. 13. 20:46
 6/8 anonim ***** válasza:
3as őszintén sajnálom. Lehet tudni nálad ez mitől volt? Miért kezdett rövidülni, nyílni a mehszaj?
2021. okt. 13. 21:32
 7/8 anonim ***** válasza:
5 hetesen kaptam progit 7 hetesen elvetéltem, kövi terhességnél is kaptam ő megmaradt. Nem a progin múlik
2021. okt. 13. 22:05
 8/8 anonim ***** válasza:

Azt elfelejtettem írni, hogy én kétszer vetéltem el progi mellett. Mivel a prolaktin szintem volt magas nem a progreszteronom alacsony. Érdemes mindenképp egy 3. és 21.napi hormonpanelt nézetni.

2-es voltam.

2021. okt. 14. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!