Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ikerterhesség beültetéssel?

Ikerterhesség beültetéssel?

Figyelt kérdés
Nagyon ikreket szeretnek! Tapasztalatok?
2021. aug. 19. 11:08
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szomszédomnak kétszer volt beültetése. Az elsőnél egy se maradt meg, a másodiknál kettő, szóval ikrek lettek, kétpetéjűek.

De gondolom a többi variációra is van többezer eset.

2021. aug. 19. 11:16
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanúgy voltam, mint az első válaszadó szomszédja.

Mindkétszer kettőt ültettek be, az elsőnél egy sem maradt meg, a másodiknál mindketten.

Ismerek olyat, akinek egyet ültettek be, és kettő lett.

2021. aug. 19. 11:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A tapasztalatom: lombikkal ikreink fogantak, 6 év küzdelem után, majd elvetéltem Őket a 20. héten, mert nem bírt el a méhem 2 babát...

Aztán újra sikerült a beültetés, és újra ikreink fogantak, de az egyikük csak a 9. hétig tartott velünk, viszont 8 év után végre magunkhoz ölelhettük a kislányunkat...

Azóta én azt vallom, hogy inkább egy babának örüljön, mintsem kettőt sirasson az ember... Az ikerterhesség kockázatos. Saját tragédiánk kapcsán tapasztaltam, hogy a perinatális gyászfeldolgozó csoportok tele vannak ikresekkel.

2021. aug. 19. 12:38
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy kedves barátnőm kétszer is beültetéssel lett terhes. Az elsőnél egy baba született, a másodiknál is egyet ültettek be, aztán egypetéjű ikrek lettek belőle.
2021. aug. 19. 12:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak mert ikreket szeretnél nem fognak lombikot csinálni. Illetve nem mindenkinek ajánlott a két embrió beültetése, sőt a technológia fejlődése miatt egyre jobban haladunk az 1 embrió felé.
2021. aug. 19. 14:24
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Az ikerterhesség nagyon kockázatos. Ráadásul nálunk a kórházban már a 32. héten be kell feküdni ha beindulna hamarabb a szülés.

Mi a férjemmel az első lombik előtt sokat gondolkoztunk mennyit ültessünk be, mivel féltünk a kockázatoktól. A lombikos doki elmondta, hogy ha kettőt ültetnek be, akkor előfordulhat az is, hogy 3 baba lesz.

Ha lombikra mész, még az se biztos, hogy sikerül az ikrek.

Nekünk első lombik nem tapadt meg (2 lett beültetve). Másodiknál mindkettő megtapadt, de az egyik elkezdett felszívódni. Végül a másiknak is leállt a szíve. A 3. és 4. lombiknál megtapadt mindkettő. Viszont aztán elkezdett az egyik petezsák felszívódni. Végül mindkettőnél a másik petezsák is üres maradt. Csak tapasztalatból írtam le neked, hogy semmi se biztos sajnos a lombiknál sem.

De persze sokaknak sikerül az ikrek a lombiknál.

2021. aug. 19. 14:25
 7/10 anonim ***** válasza:
82%
Nem volt lombikom, csak stimulálás. Első terhesség, ikrek, minden tökéletes, vártalan szülésbeindulás, majd vetélés (meg kellett szülni őket) a 23. hét végén...
2021. aug. 19. 15:50
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőmnek az 1. lombik után 2 petesejt termékenyült meg. Kislányai lesznek, hamarosan szül. :)
2021. aug. 19. 19:53
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Családunkban hosszú sikertelen évek, rengeteg próbálkozás után végül hármasikrek születtek. 35. héten születtek, szóval sokáig kihúzták. Ha jól tudom, az utolsó két hetet töltötte már kórházban. Lassan 3 évesek lesznek, nagydumás, jófej kölkök.

De ahogy más is írta: csak azért nem fognak neked lombikot csinálni, mret ikreket szeretnél. Tényleg sokkal rizikósabb, ahogy a leírt példák is mutatják.

2021. aug. 19. 20:23
 10/10 anonim ***** válasza:
74%
1-2 lombikbol valamikor 1 baba,ritkán ikrek vannak.nem lombikbol is ikrek lesznek ritkán
2021. aug. 20. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!