16,39 nmol/L progeszteron érték esetén megtörtént az ovu?
Sziasztok!
Mivel IR és pajzsmirigy problémás vagyok és szeretnénk még egy gyereket, ismét a vizsgálatok sorában találtam magam. Jövőhéten megyek az első kontrollra. Mivel a ciklusom elég hosszú volt és most áll csak vissza a szokásos 31-32 naposra, nagyon nehéz volt számolgatni, hogy mikor is menjek a 21. napi vérvételre, időpontot előre foglalta. Doki javaslatára LH tesztet is használok, ami 5-én (17. ciklusnapon) lett pozitív. 16-án (28. ciklusnapon) volt a vérvétel eredménye 16,39 nmol/L progeszteron szint. Baba tudom, hogy nem lesz, nem is ez a kérdés, hanem, hogy ez most igazolja e, hogy megvolt az ovum? Sajnos így a vérvétel jó pár nappal későbbre esett az ideálistól, nem tudom, hogy ilyenkor ez mennyire befolyásoló tényező. Volt valakinek hasonló értéke, amikre a doki azt mondta, hogy végül is jó érték? Az első babára nagyon sokat vártunk közel 7 évet és nagyon szeretnénk majd úgy nekifutni, hogy minden ideális legyen, talán nem kell majd annyit várni rá. De a progi szint azért aggaszt.
szia. én kaposvári vagyok, de nálunk a kórházban a nőgyógyászaton a nőgyógyász által írt zárójelentéssel, amin hormonvizsgálatot kért, időpont nélkül mehettem, sőt nem is kell időpontot foglalni, hiszen a 3-5. ciklusnapra necces is lenne, ha nem tudom mikor jön épp meg :D
külön vérvételi helyiség van a nőgyógyászaton, nem a sima laborba kell menni
a 21. napot akkor kiszámolták, hogy mikor kell mennem (pont péntekre esik)
de igazából arra sem kellett időpontot foglalni, hanem csak menjek
Ez szomorú sajnos hogy így kell időpontot foglalni olyan vizsgálatra ami pár perces és nem mindegy melyik nap van 😕
Én most megyek a 21.napira pénteken már nagyon izgulok 😁
Én barnázás miatt lettem elküldve, a 3.napi nem lett rossz. Most nekem is előbb volt peteérésem, mert 28 napos ciklusom van de csak 21.napon tudok menni mert pénteki napra esik ugye. De csak 2 nappal előbbre csúszott a pé, és úgy tudom ovu után 7-9 nappal kell a vérvétel. Te meg ha jól számolom 11 nappal utána voltál
Igen pontosan, te még időben leszel :) sok sikert!
Én 3 hónap múlva megyek kontrollra. Inzulin értékeimet 3 hó alatt lefeleztem :) nagyon meg lettem dicsérve és zöld utat kaptunk a babához. Eddig rizikós lett volna. Most szépen javulok 9kg le is ment. Sajnos az IR és hashimoto miatt mindenre is figyelni kell és járni kontrollra rendszeresen. Első baba után azért hanyagoltam a dolgot, 3 évig.... szóval most gőzerővel kitartok :D
elhiszem, nem lehet egyszerű.
nekem elvileg még nincsen semmi probléma, de a TSH-m 3,1 lett, pedig 3 hónapja 2,7 volt és azt reméltem lejjebb megy, de nem :/
anyum is hashimotos és örökölhetem azért nézettem évente eddig a TSH-t de mivel ref.tartományon belül volt nem aggódtam. nemrég olvastam, hogy babához nem mindegy, és 1-2 közt kellene lennie :(
Igen, nagyon sokat olvastam én is a témában. De 1 hét múlva nőgyógyászhoz megyek, most pénteken meg 21.napi vérvétel. A THS értékem az ami miatt aggódom.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teher..
ez az én kérdésem, ilyenek lettek a 4. ciklusnapon az értékeim
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!