16,39 nmol/L progeszteron érték esetén megtörtént az ovu?
Sziasztok!
Mivel IR és pajzsmirigy problémás vagyok és szeretnénk még egy gyereket, ismét a vizsgálatok sorában találtam magam. Jövőhéten megyek az első kontrollra. Mivel a ciklusom elég hosszú volt és most áll csak vissza a szokásos 31-32 naposra, nagyon nehéz volt számolgatni, hogy mikor is menjek a 21. napi vérvételre, időpontot előre foglalta. Doki javaslatára LH tesztet is használok, ami 5-én (17. ciklusnapon) lett pozitív. 16-án (28. ciklusnapon) volt a vérvétel eredménye 16,39 nmol/L progeszteron szint. Baba tudom, hogy nem lesz, nem is ez a kérdés, hanem, hogy ez most igazolja e, hogy megvolt az ovum? Sajnos így a vérvétel jó pár nappal későbbre esett az ideálistól, nem tudom, hogy ilyenkor ez mennyire befolyásoló tényező. Volt valakinek hasonló értéke, amikre a doki azt mondta, hogy végül is jó érték? Az első babára nagyon sokat vártunk közel 7 évet és nagyon szeretnénk majd úgy nekifutni, hogy minden ideális legyen, talán nem kell majd annyit várni rá. De a progi szint azért aggaszt.
Az ovu alátámasztáshoz 30 nmol/l vagy 10 ng/ml a határérték.
Szerintem ez így nem igazán értékelhető, mert a progeszteron szint a luteális fázis 2. felében csökken. Ideális esetben ovu után 7.,8.,9. napon kell nézni, mert ekkor van a csúcson.
Kedves 7-es, lehet igazad van, majd a végén megírom mit mondott a doki, de mivel napokkal később sikerült a vérvétel, tehát már a luteális szakasz második felében, így nem lehet igazából kideríteni megtörtént e az ovu. Mivel Luteális szakasz félideje után már csökken a progi, azt pedig passzolom, hogy 5 nap alatt mennyit. Mert a 21. napi vérvétel 7-9 nappal ovu után kell legyen, kb akkor van a csúcson a progi. Tehát akár lehetett jó szinten is, bár az erős ovus tünetek miatt úgy gondolom megtörtént. Mikor terhes lettem 27 volt a progim 7 nappal ovu után. Szóval nálam kellett egy kis pótlás valóban, nem termelődik tökéletesen a progim. Én úgy tudom ettől független még lehet ovu, csak a terhesség megtartása nehezebb, ha nem tudunk a kevés progiról.
Minden esetre kell majd egy új vérvétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!