Szerintetek is ráérne még a gyerekvállalás?
Jövő júniusban végzek az egyetemen, akkor leszek 24 éves.
Óvónőnek tanulok egyébként.
Párom már dolgozik vagy 3 éve.
Leírom, hogyan állunk anyagilag meg ez sokszor felmerül, mint szempont a gyerekvállalásnál.
Mire összeköltözünk lesz 3 millió forintja.
Nekem 500 ezrem van, ösztöndíj, diákmunkákból.
Esküvőnk júliusban lesz, akkor fogunk összeköltözni nagymamám házába, aki már sajnos nem él.
A lagzinkat a szüleink fizetik és megkapjuk amit nekünk szánnak a vendégek meg 2 milliót párom szülei még szeretnének adni ajándékba.
Ennél több segítséget, ha adnának sem fogadunk el a szüleinktől.
A babavárót gondoltuk felvenni még és ha lesz megfelelő ház szeretnénk egy másikba költözni, hogy szüleim visszakapják a nagyi házát és eladhassák, de ez nem sürgős, mert nem ér sokat. A házra nem kell költeni. Egy sorház egy kisvárosban, tökéletesen lakható.
A párom nem keres olyan rosszul szerencsére, havi 300 ezer a bevétele.
És arra gondoltunk, hogy igénybe vennénk a diplomás gyedet!!! Ami kb. 110 ezer forint és akkor én egyből gyermeket vállalhatnék.
Kicsit részletesen írtam le, de azt gondolom, hogy anyagilag rendben leszünk és anyagi akadálya nincs szerintem a babavárásnak.
Mi a párommal sokat gondolkodunk rajta, őszintén úgy érezzük, hogy nem szeretnénk várni vele.
Azonban az anyósommal beszéltünk valamikor erről a témáról és ő nagyon ellenzi. Ő annó 30 évesen szült és meg van győződve, hogy nagyon ráérek még és elsietem és hogy inkább kezdjek el dolgozni, meg hogy csak akkor költözünk össze es össze kell szokni. Plusz párom tesójáéknak is esküvőnkre születik meg a babája és már szóvá tette, hogy attól, hogy nekik most lett gyerekük nem kell nekünk is rögtön gyerek.
Erre én elképedtem. Azt gondolom, hogy ezt egyedül csak mi tudjuk mikor szeretnénk és ez a mi kettőnk döntése. Én sose néztem mást, hogy mikor szül, nem máshoz igazítom és időzítem ezt. Én ezt màr akkor is eldöntöttem mikor nem volt párom, hogy én nem szeretném sokáig húzni a babavárással az időt.
A kapcsolatunk stabil és szeretetteljes. :)
Én úgy gondolom, hogy oké, szívesen dolgoznék, de tudom, hogy még nagyon sokat fogok. Inkább előbb megszülnék, mert fiatalabb már nem leszek. Nagy családról álmodozunk pàrommal. 3-4 gyerkőcről és imádkozom, hogy egészségileg bírjam és semmi akadálya ne legyen.
Óvónőként pedig nem hiszem, hogy gond lenne, ha nem lenne tapasztalatom hiszen gyereket nevelek majd, a sajátjaimat és az is tapasztalat és azért az egyetemen is sok tapasztalatot gyűjtöttem szerencsére.
Plusz még míg teherbe nem esek és valameddig terhesen is tudok dolgozni.
Köszönöm előre is, ha leírjátok a véleményeteket. :)
Rendben, köszönöm, hogy ilyen sok írtatok és időt szántatok rám. Még ha nagyon ellenkezik a véleményünk is. Igazából a kérdésemmel beigazolódott, hogy nagyon elitélendő, ha összeköltözés nélkül, munkatapasztalat nélkül vállal gyermekeket pár és ha erre adjuk a fejünket legalább tudni fogjuk, hogy bizony nagyon leleszünk nézve sajnos.
Szerintem azért én nem vagyok olyan, mint azok a cigányok. Sokféle cigány van. Vannak nagyon kedves és normális cigányok, akik közül vannak barátaim is. Vannak azonban olyanok, akik a környezetükre igénytelenek, a higiéniás szabályokat nem tartják be, a házuk romokban és ott van sok-sok gyermek.
Ott az anyuka a gyermekvállalásra szentelte az életét. Nem tanult előtte 3 évet egyetemen és nem kíván a gyerekeinek a megszülése után öreg koráig dolgozni és nevelni mások gyerekét!
Én kikérem magamnak, hogy más vagyok. Elmentem megalapozni az életem, noha nem orvosnak tanultam, hanem óvónőnek rászántam 3 évet, ahelyett hogy dolgozni mentem volna egyből vagy egyből gyereket szültem volna, úgy mint egyes cigányok, akikhez hasonlítasz!! Nekik eszük ágába se lenne egyetemre menni, akikre te gondolsz!
Illetve ha még 4 gyereket is szülök leghamarabb 30 évesen elkezdhetek dolgozni és életem végéig nevelhetem a gyermekeket az óvodában, amit szerettem volna csinálni!
Az a cigány, akikre te gondolsz ő a gyerek szüléssel nem áll le amíg bírja vagy ha leáll utána se dolgozik. Őt tényleg nem veszik fel sehova, mert nem hogy munkatapasztalata, de végzettsége sincsen! Sokszor érettségije sem. Ő nem fog letenni semmit az asztalra.
Úgyhogy elnézést kérek, nem szeretem őket kibeszélni, de most megtettem, mert szerintem nem lehet a kettőt összehasonlítani.
Kívánom, hogy tényleg "örökre egészségesek" maradjatok, ez pont olyan reális álom, mint amiket elképzelsz a felnőtt életről. A világ nem így működik, de előbb utóbb ha végre függetlenedsz anyagilag is a szüleidtől, magadnak fizeted az esküvődet, mktn egy felnőtt, a lakhatásodat is, akkor majd rájössz. Addig ábrándozz csak egy kisbabáról, hiszenar sokat láttál másnál, tudod mivel jár.
Én végig nagyon korrektül válaszoltam neked, mert azt hittem van értelme, de ez a gyerekes felelőtlen nagyszájú viselkedés már kezd felháborító lenni. Nehogy már te nézzél le mindenkit, aki maga teremti meg az anyagi hátteret egy gyerekvállaláshoz
Persze te inkább elmentél tanulni, hogy ne kelljen dolgozni, ez is egy megoldás. Nem azért tanulsz te, hogy dolgozhass. Aki tanul, azért teszi, mert dolgozni akar. Nem azért, hogy megyek lediplomázok aztán szülök 4 gyereket. De hát én mégiscsak különb vagyok, mint Marika, akinek érettségije sincs, mert nekem van diplomám!
Tök jó, csak dolgozni nem akarsz.
“Óvónős gyes” “kb. 130 ezer forint”.
🙂
Ha 3 éve együtt vagytok, és legalább fél évet együtt éltetek simán vállald be.Azt tedd amit szeretnél.
Én 30 vagyok 10 éves fiam van, annyira jó hogy a párommal fiatalon már van gyerekünk. Család a legfontosabb.
Hajrá! Szurkolok nektek.:)
30F
Ezért megérte az adófizetők pénzén tanulni évekig, hogy aztán főállású anya legyél.
Mert az leszel, innen érződik, hogy büdös neked a munka.
Amúgy az óvónőképzés már egyetemi végzettséget ad?
Igen, 3 év egyetem.
Nagyon várom, hogy dolgozhassak és fogok is.
Azonban nálunk ez úgy működik, hogy először gyakornok vagy, kapsz mentort és sok feladatot, hiszen 2 év múlva minősítő vizsgát kell tenni, amihez azt a sok dokumentumot hozzá kell csatolni, amit a 2 alatt összeszedtél. Aztán ha sikeres a minősítő vizsga akkor minősülsz pedagógusnak. Ha ez nem sikerül akkor még egy év gyakornoki idő után meg lehet próbálni, ha az sem sikerül nem lehet dolgozni.
Azonban ha én most elkezdek 1 évet dolgozni, aztán egy év után elmegyek gyesre, akkor nem tudom letenni a minősítő vizsgát és azt a 2 év gyakornoki időt előlről kell kezdenem. Tehát szülés után nem fogják beleszámítani a már letöltött 1 év gyakornoki időt.
Így szerintem sokkal jobban járnék, ha szülnék előbb és utána kezdeném el ezt.
Természetesen a fél év szerintem is belefér. Nem is úgy lesz ez, hogy diploma és egyből gyerekcsinálás. Hanem mikor már nem lesznek óráim mi összeszeretnenk költözni már áprilisban. Júliusban lesz az esküvőnk, aztán majd csak utána próbálkoznánk. Esküvőig nem terveztük.
Úgyhogy lehet lesz agusztus mire próbálkoznánk és nem is biztos, hogy sikerül a teherbe esés. Így igazából áprilistól számítva 4 hónapot együtt tudunk élni, aztán még 9 hónapot baba nélkül, ha valaki úgy gondolja, hogy szükség lenne a csak mi időre.
Az esküvőt pedig, hogy nem én fizetem nem értem ezen miért kell fennakadni?
Nagyon sokaknál nem a gyerek fizeti. A szüleink örülnek, hogy ezzel tudnak segíteni és akarnak is segíteni ezzel. Azt mondják, megtiszteltetve érzik magukat, hogy megtehetik ezt és hogy elfogadjuk ezt. Egyébként mi mondtuk nekik, hogy nem kell fizetni, mert kifizetjük mi, de szeretnék fizetni.
Egyébként meg nem lesz egy drága esküvőnk és nem is lesz sok ember meghívva. A szolgáltatók közül is pl. A zenész ingyen lesz, mert párom zenekarban játszik és ők jönnek. Tehát tudom, hogy mennyik a lagzik, de ez nem lesz annyira drága esküvő.
A testvéreink sokkal drágább esküvőt csináltak és fel se ajánlották, hogy ne fizessék a szülők. Míg mi mondtuk, már csak azért se tennék meg, mert ugyanannyit akarnak adni a testvérpárnak.
Nálunk ez így szokás és reméljük mi is megtudjuk majd tenni, hogy a gyerekeink esküvőjét kifizetjük.
Bizony az óvónős gyes jó kevés, annyi mint a diplomás gyed, úgyhogy ha a pénzt nézzük ugyanott vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!