Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teherbeesés fogamzásgátló...

Teherbeesés fogamzásgátló abbahagyása után?

Figyelt kérdés
Kinek mennyi idő volt mire utána teherbe esett? Mik voltak az első tüneteitek?

2021. aug. 11. 20:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
82%

Én csak folsavat szedtem már a tervezéstől, a pozitív teszt után pedig a Dm saját márkás kismama vitaminját.

(2-es)

2021. aug. 16. 16:09
 12/16 A kérdező kommentje:

10-es nekünk ez az első hónap, hogy a párommal ráálltunk a babaprojektre😁

11-es köszönöm, én most tiszta méhpempőt eszek, termelőtől, illetve elevitet, amit majd cserélek másik vitaminra, mert sokan nem ajánlották.

2021. aug. 16. 18:02
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
A fogamzásgátló kapcsán nem tudom nyilatkozni. Ami a vitaminokat, teákat stb. illeti, én is a folsavat javaslom, de egyelőre mást nem. Saját hibámból kiindulva, arra jöttem rá, hogy az ilyen-olyan teák, méhpempő, csodafertil vitamin vackok teljesen feleslegesek, ha minden rendben, ha meg gond van, ezek biztosan nem segítenek. Én rengeteg pénzt elköltöttem ilyenekre és semmi nem történt, amíg a megfelelő orvosi segítséget meg nem kaptam. Nálad ha minden rendben (és miért ne lenne), ezek nem használnak, viszont óvatosan a teákkal, mert javaslat nélküli ivásuk árthat. Pl. cisztára hajlamosaknak a cickafark nagyon nem ajánlott, míg rossz FSH/LH arány esetén a barátcserje, ami többet árt mint használ. Én azt javaslom, ha ciklus zavart észlelsz, egyéb panaszod van, akkor orvoshoz fordulj első körben. Ha nem lesz ilyesmi, aki szedj folsavat, esetleg valamilyen multivitamint. Ha nincs túlsúly az szuper, ha van, akkor azt ajánlatos leadni, ezzel csökkentve a terhesség alatti szövődmények kockázatát. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Normális étkezés, elég mozgás, szükség esetén orvos.
2021. aug. 16. 21:25
 14/16 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a hasznos választ, sosem volt tudtommal semmi gond nálam, csak nem tudom, hogy az utóbbi idő fogamzásgátlója mennyire zavarta össze a ciklusomat, és úgy olvastam ezt a méhpempő beállítja.

Igazából 7 éve szedek gyógyszert, de legutóbbi szünetet egy éve tartottam. Ezért szerettem volna egy havi kúrát megcsinálni. 3 hónapja voltam rákszűrésen, azt mondták minden oké. Így egyenlőre nem terveztem nőgyógyászhoz menni. Én egyébként a terhes vitaminon kívül csak az eddig szedett vitaminjaimat folytatom, ami a D3, C vitamin, kalcium, omega 3, illetve a szerves cink.

23 éves vagyok, így reményeim szerint hamar összejön.

2021. aug. 16. 22:23
 15/16 anonim ***** válasza:
Macapor jó termékenységre, valamint femibion vitamin. Én azt szedtem terhesség alatt végig és most szoptatás alatt is.
2021. aug. 17. 12:19
 16/16 Trivapetrovicsnora ***** válasza:
90%

Szia :) én 9 évig szedtem (Rezia) ahogy abbahagytam a következő menstruációm már meg se jött, azóta 2 éves a kislányom. :)

Szülés után 1 évig szedtem újra (Lyndinette), az totál bezavart.. 1 éve próbálkozunk, most úgy néz ki, hogy összejött (4 pozitív tesztem van, jövőhétre van időpontom az orvosomhoz)

2021. aug. 21. 00:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!