Kinek hogy sikerült a teherbeeses? 1 éve kB próbálkozunk de nemsikerul. A nőgyógyász inofolicot ajánlott bár még Nem próbáltam. A menzeszem rendszertelen, a pmgyem-re szedek gyógyszert most 1,5 volt legutóbb.. Elvagyok keseredve..
Úgy sikerült, hogy kivizsgáltak, megtalálták a problémát és kezelték.
Először is keress egy normális orvost, szerintem endokrinológusra is szükséged lesz.
Kellene nézni a ciklusod 3-6. napja között egy hormonpanelt( Fsh, Lh, Progeszteron, ösztradiol, tesztoszteron, prolactin).
Kéne egy hüvelyi ultrahang, hogy megnézzék, hogy a petefészkeid normál szerkezetűek e, nincs e PCO.
Majd még egy terheléses vércukorvizsgálatra is el kéne menni, hogy kizárják az inzulinrezisztenciát. Legyen benne 0,60, és 120 perces vércukor és inzulin is.
Majd szóba jöhetne még egy petevezeték átjárhatósági vizsgálat is.
De mindenekelőtt a párodat is ki kéne vizsgálni ( egy spermiogram kéne neki) mert nagyon gyakran a férfiaknál (is) van probléma. Neki csak egy sperma mintát kell leadni, az sokkal kevésbé kellemetlen mint azok a vizsgálatok amiken te fogsz végigmenni.
Szia. Nekem igazoltan nem volt problemam mert nem mentem dokihoz.
9 honap utan most sikerult eloszor
Viszont sok tunetem utalt hormonzavarra, megjott a mensim 28-32 napra mar honapig aztan mintha kimaradt volna egy es ilyen 50-60 napra. Ez probalkozas ota 2x volt kb. Szoval nemis 9 ciklusom volt amiben tudtunk probalkozni hanem csak 6.. meg mindig csunya es brutal fajdalmas aknes pattik jottek ki. Voros volt duzzadt kinyomni szinte soha nem lehetett... Volt masik evben honap mikor volt cisztam amitol kesett de kovetkezo ciklusra felszivodott. Szoval voltak problemaim ranezesre. Mikor megbeszeltuk johet a baba en is elkezdtem szedni minden fincsiseget, amit ajanlottak szedni tervezeskor. E vitamin, folsav, D vitamin mehpempot is probaltam mio inozitolt neha csinaltam ovu tesztet semmi se segitett. Aztan fel ev utan mondtam eleg en nem szedek semmit.. elengedtem a dolgot.
Elkezdtem jarni gyogymasszazsra mert faj a derekam regebb ota, es kepzeld 2 kezeles utan nem jott meg es pozitivat teszteltem! Pedig semmit nem csinaltunk maskent, szerintem a kezeles volt ilyen hatassal ram. Mast nem tudok mondani, de sokszor az elengedes is segit en is elengedtem mar 3 honapja 😊
7 es vagyok, azt elfelejtettem irni, hogy tsh 2.25 volt tavaly mikor megbeszeltuk hogy johet a baba, aztan mar nem nezettem :)
Pedig azt mondjak inkabb 2 alatt kell legyen babahoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!