Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mikor csináljak újra terhesség...

Mikor csináljak újra terhességi tesztet?

Figyelt kérdés

Lassan egy hónapja vagyunk rajta a férjemmel a babaügyön. Az első együttlét menstruáció előtt volt két nappal. Aztán megjött.

Menstruáció után is együtt voltunk, peteérés előtt és után is.

Ma csináltam tesztet, de negatív lesz. 11 nap múlva kell, hogy megjöjjön. Csináljak tesztet pár nap múlva újra? Aztán ha az is negatív akkor azon a napon mikor meg kellene jönnie? Vagy meddig várjak?

2021. aug. 3. 14:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
89%

Ha eltekintünk attól, hogy nem csak a baba érdekében kell együtt lenni, akkor igazából a tüszőrepedés napja és az azt megelőző 2-3 nap 'kell' próbálkozni.

Egy tankönyvi ciklusnál ez úgy néz ki, hogy van 28 nap és a 14. napon van a tüszőrepedés, tehát kb a 12., 13., 14. napon érdemes. Persze a legtöbb nőnek nem ilyen tankönyvi ciklusa van, de az ovuláció időpontját meg lehet határozni otthoni körülmények között is.

Nem muszáj, mert az esetek többségében ha minden rendben van akkor egészséges házasélet mellett is összejön a baba 1 éven belül, számolgatás nélkül is.

A lényeg, hogy többnyire se közvetlenül a menstruáció után, se közvetlenül előtte nem lehet teherbe esni. Teherbe esni az ovuláció környékén lehet. Innen kb 12 nap, hogy egy érzékeny (10-es) terhességi teszt mutasson valamit, de érdemes az elmaradt menstruációt megvárni, ez átlagosan 14-16 nappal az ovu után van. Ha <10 nap van az ovu és a mensi között az luteális fázis elégtelenségre utal, de szerintem neked ezzel egyelőre nem érdemes foglalkozni. Korábban nem érdemes tesztelni, egyrészt anyagi okokból, másrészt mert így sosem kapsz biztos eredményt (ha negatív akkor még lehet pozitív, ha pozitív akkor még lehet kémiai, ha túl halvány akkor nem tudod eldönteni), szóval a végén mindenképp az lesz a mérvadó, ha már az elmaradt menstruáció után tesztelsz. A ciklus közepén (ahol most kb vagy) teljesen felesleges ígyis úgyis tesztelni, mert ha meg is termékenyült a petesejt a beágyazódás még nem kezdődhetett meg.

2021. aug. 3. 18:46
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
A nemvárt napjáig én mindenképp várnék. Annál előbb nem túl jó tsztelni, tudom várakozni si nehéz, de inkább az, mint a folyamatos negatív tesztek....
2021. aug. 4. 07:45
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy ilyen sokan valaszoltatok.

11-es válaszoló véletlen nyomtam félre bocsi, a zöld ment volna ;)

2021. aug. 4. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!