Így már lehet esélyem egészséges teherhességre?
145 kg voltam, mikor elhatároztuk, hogy lassan szeretnénk gyermeket vállalni. Én el is kezdtem akkor diétázni, sportolni, odafigyelni a vitaminokra, úgy összességében az egészségemre. 90 kg vagyok jelenleg, nagyjából 1-1,5 év után. A legutóbbi vérvétel eredményeim tökéletesek lettek. Az orvosom szerint semmi akadálya a terhességnek.
Én azért félek, még mindig nem 50 kg vagyok. Sokat hallani a túlsúly kockázatairól, főleg terhesség alatt. És bár a menstruációm rendeződött, pontos, tehát elvileg a teherbeesés részével nem lenne gond, mégis tartok a komplikációktól.
Van/volt esetleg valaki hasonló helyzetben?
120kg-al estem teherbe.
Most vagyok 33 hetes és 124kg
Makk egészséges baba növekszik bennem. Nekem sincs panaszom. Minden eredményem tökéletes.
Azért diéta függő is, hogy tartható-e terhesség alatt, mert azért lássuk be ennyi súlyt igen rövid idő alatt sikerült leadnia. (én pl. ketogén diétát csináltam, és terhessen semmiképp sem folytatható, másrészt hiába tervezed el, hogy egészségesebben étkezel, mert ebben az időszakban van hogy örülsz, ha megmarad benned valami, lesznek kaják amiket utálni fogsz én pl. kóla és cukros üdítőket bírtam meginni, meg egy kis natúr rizst vagy főtt burgonyát első trimeszterben és így is fogytam. Második trimeszterben hús és tejtermék undorom volt, úgyhogy főzelékeket ettem végig. Szóval szerintem a diétázás sokkal kacifántosabb mint normál esetben)
Kérdező egy dolgot vegyél figyelembe: terhesnek lenni sokkal nehezebb, mint kövérnek.
Könnyebb volt a 145 kilót cipelni, mint a 10+ kilót a gyerekkel. Főleg a harmadik trimesztertől. Nekem rendszeresen volt izomlázam és sokszor úgy kelltem fel, mint akit agyoncsaptak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!