Terhes vitaminok pro kontra?
Én nem szedtem. Már 12 hetes voltam (8 héten derült ki a terhesség) amikor ajánlgatták.
Egyik védőnő szerint a folát, ami fontos de ugye az gyermekvallalás előtt is érdemes elkezdeni. És a 12 hétig van értelme szedni a magzat érdekében. Nekem ez kimaradt.
A téli influenza szezonba szedtem Cvitamint +d+zink, a megfázás elkerülése miatt.
Tőzegáfonyát, mert felszaporodott a baktérium a vizeletemben.
A magnézium pedig a görcsölésre (nekem speciel nem a méhemnél voltak gondok, hanem a lábikrámmal a 34. héttől).
Attól nem aggódtam, hogy a babának kevés lesz bármi is, mert egyrészt egészségesen étkeztem előtte is, másrészt a védőnő is megnyugtatot, hogy a baba kiveszi a szervezetből ami neki kell. A vitamin inkább saját magad óvása miatt kell, pl. régi mondás, hogy 1 baba 1 fog, mert a kálciumot kivonta az anya szervezetéből.
Ha rossz állapotba van a szervezeted akkor mindenképp ajánlott magad miatt (kivéve a folsav), de sok dolgot meg nem tudsz velük kivédeni, valakinek terhes vitamin mellett is kellett szednie pl. vasat. És a vitamin ezt nem védi ki (direkt nem raknak sok vasat a komplex vitaminokba, ugyanis ha túl sok van a szervezetbe akkor felszaporodik a baktérium a vizeletbe).
Ártani nem árt, de haszon az nem mindenkinél egyértelmű.
Van egy 2 éves makk egészséges fiam. Vele tervezéskor semmit nem szedtem. Terhesen is csak a magnéziumot a végefele.
A 2.terhességem elhalt. Itt sem szedtem sem elötte, sem a teszt után semmit. (9hetesen vették el műtéttel, 5hetesen nem fejlődött tovább).
Most folsavat szedtem a műtét után, a 2.hónapban össze is jött a baba. A folsavat szedtem kb a 12.hétig. azóta csak szükség esetén magnézium. 22hetes vagyok, tökéletes a vérképem.
Akkor még egy kérdés :)
Ha benne van a pakliban, hogy esetleg már megfogant a bébi akkor még kezdjek neki a femibion 0-nak, vagy most már várjam ki a tesztelést és az 1-et kezdjem el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!