Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Egy nagydarab, alapból 140...

Egy nagydarab, alapból 140 kg-os nő, kitud hordani egészségesen egy terhességet?

Figyelt kérdés
Nem rólam van szó, csak kiváncsi vagyok. 25 éves nő, alapból hatalmas hasa van, és nehézkesen mozog. Szerintetek ő végigbírna egy terhesseget probléma nélkül? Mennyit hízna még?

2021. máj. 17. 08:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
69%

Ha komolyan veszi a terhességet, akkor gond nélkül kihordhatja.

Ismerős mindent ellenkezőleg csinált, mint ahogy az orvosa mondta. Neki extrém koraszülés lett a vége.

2021. máj. 17. 15:24
 12/19 A kérdező kommentje:

11es

Az mit jelent? Fogyókúra, vagy más jellegű dolgokra kellett volna vigyázzon?

2021. máj. 17. 15:53
 13/19 anonim ***** válasza:
78%

Diétára (nem fogyókúra!). Só és cukormentes diétára ítélték 12. héttől, de zabált állandóan. Sültkolbászt 2-3dbot, 1 doboz juhtúróval, reggel kakaó nagy tál cukros gabonapehellyel… Mert ő ezekről nem hajnaldó lemondani. És ezt minden nap.

Ja és a kórházi megfigyelés alól is hazajött saját felelősségre (2x is), mert őt bent megijesztik, pedig érzi, hogy velük minden rendben.

Hát nem volt.

2021. máj. 17. 16:51
 14/19 anonim ***** válasza:
68%

Nem akarok szemét lenni, de ha valaki centihez kg, és gyereket akar, akkor előbb talán le kellene fgyni valamennyit.

Nyilván van olyan, akinek éppen semmi baja nem lett és egészséges a gyereke is, de azért nem ez az átalános.

Ilyen magas BMI értéknél gyakirlatilag az összes létező szülészészeti szövődményre jóval nagyobb esélye van, mint egy normál vagy enyhén túlsúlyos nőnek.

Már ott kezdődnek a gondok, hogy nem tudják normálisan vizsgálni, mert a marha vastag zsír miatt még az UH-n se látszik rendesen a gyerek, így simán elsikkadhatnak akár súlyos rendellenességek is.

Után ajün a magasvérnyomás, a terhességi cukor, a toxaemia, a koraszülés, lepényleválás, méhen belüli elhalás és a többi. Utána az, hogy sokkal nagyobb eséllyel lesz császár, viszont egy ekkora testet éppenséggel operálni sem túl egyszerű, tehát mindenféle műtéti komplikációra sokkal nagyobb esély van. Szinte garantált, hogy a sebe nem fog normálisan gyógyulni...Aztán még ott a fokozott trombóembólia veszély stb.

Egy felnőtt emberbe, aki gyereket akar, legyen már annyi akaraterő és felleősségtudat, hogy egylőször egy kicsit helyrerakja magát, mielőtt gyereket vállal....

Nyilván nem reális, hogy 140 kilóról 60 kilóra fogyjon, de ha már 100 alá le tudna menni, igen csak nagy előrelépés lenne...

2021. máj. 17. 16:55
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
165 centihez 140 kg*
2021. máj. 17. 16:56
 16/19 anonim ***** válasza:
84%

Furcsa, de nekem több ismerősöm 100+ kg körüli, mindannyian komplikációmentesen szültek/ vitték végig a várandóságot.

Én 112-vel kezdtem, 120 voltam a szülés napján, soha nem volt semmi bajom.

Attól persze senkinek sem javaslom ennyi túlsúllyal a teherbeesést..

2021. máj. 17. 17:13
 17/19 anonim ***** válasza:
78%

Nincs össze kötve, hogy kinek milyen problémája lesz terhesen a súllyal. Persze mindenre nagyobb az esély

Barátnőm 155cm és 52kg

Terhességi cukorbeteg lett, 29 hétre született a kislánya hálistennek jól vannak

Én 170cm és 145 kgal kezdtem a terhességet

Kötény hasam van ráadásul

12.hetig hüvelyi ultrahang volt, utána egyszer sem volt problémám a hasi ultrahanggal sem.

Problémamentes terhességem volt végig. Természetes szüléssel. Erre a súlyomra 5kilot híztam pluszban. És bár tudom hogy jellemző de engem még az orvosok sem piszkáltak soha....

2021. máj. 17. 17:13
 18/19 anonim ***** válasza:
71%

Tipikus, hogy aki meg meri mondani, hogy nem 140 kilóval kellene teherbe esni, rögtön le van pontozva.

Persze, higgyétek csak azt, hogy ez így jó, meg bizonygassátok, hogy "de a szomszéd Marcsi meg normál alkatú és mégis meghalt a gyereke én meg 160 kg vagyok és mégis makk egészséges", attól sajnos nem lesz igazatok.

Statisztika, tudjátok.

2021. máj. 17. 17:23
 19/19 anonim ***** válasza:
51%
100-180 kg közötti nő,tud természetes uton szülnni,nagyon sok egészséges babát meg tud szülni,ki tud hordani
2021. jún. 17. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!