Miért olyan nagydarabok a gyerekek? Elnézve az iskolásokat: ötödikesek néznek ki 7-8. -osnak, a 13 évesek, mint a 15-16 évesek.
A jelenségnek neve is van: akceleráció, és nincs köze az elhízáshoz.
Itt olvashatsz róla, ha valóban érdekel a magyarázat:
Kimásolom a végét, de érdemes olvasgatni róla, érdekes:
„A kutatók többsége azonban az életszínvonal növekedését tartja a döntő tényezőnek, amely magával hozza a higiénés viszonyok javulását, az egészségügyi ellátás fejlődését, az urbanizáció térhódítását, a táplálkozás mennyiségi és minőségi megváltozását stb.
A szekuláris trend azonban nem folytatódik a „végtelenségig”. Egyes emberek ugyan lehetnek óriások (aminek általában a növekedési hormon túltermelése az oka), de az emberiség soha nem lesz egységesen óriás méretű. Az életszínvonal növekedése egyre inkább lehetővé teszi, hogy a gyermekek elérjék az örökölt gének által megszabott testmagasságot, amit korábban csak kevesen értek el a nagyszámú retardáló hatást kifejtő tényező miatt. A fejlett országokban már a közeli jövőben a népesség nagy része elérheti a genetikusan meghatározott testmagasságát, de erre ma még az emberiség nagy többségét kitevő, szegény társadalmak népességeinek még hosszú ideig kell várnia.”
Semmi köze az édességnek és meg begyebeknek a élhízáshoz. A gond a sók hús a zsíros hús amit a gyerekeknek adnak. Én folyton édességet "zabálok" és mégis, olyan vékony vagyok, mint egy nád szál.
14/L
A 6. hozzászólónak: nem, nyilván az elhízást nem ezzel lehet magyarázni, bár nyilván az is az életmóddal függ össze. Nyilván félreértettem a kérdést, ha itt az elhízásra volt kíváncsi a kérdező, nem pedig a testi fejlettségre.
Hogy sok édesség, vagy sok só, vagy hús, vagy mifene, nem tudom, nálunk a férjem imádja az édességet, és sokat eszik belőle, mégis igen vékony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!