Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért húzhatja a nőgyógyászom...

Miért húzhatja a nőgyógyászom a petefeszek endometriozisomnal a műtétet?

Figyelt kérdés
7 hónapja probalkozunk a ferjemmel sikertelenül. A jobb petefeszkem az endometriozis miatt egyáltalán nem működik, gyulladasok, polipok es cisztak vannak ott valamint egy daganat amire tumormarkert kért . Az egyik ciszta igen nagy es vérzéseket okoz nekem. Hónapok óta mondogatja a műtétet de még nem jegyzett be, maganuton se. Olvastam hogy ezzel a betegseggel vegesek az eselyeim gyerek temaval kalcsolatban. Nem az lenne a helyes ha minél elobb megmutene hogy ne csak az egyik petefeszkem működjön? Ott tartok spontán szeduleseim vannak, rettegek a tuneteimtol mert egyszer csak a semmiből elkezdek verezni. Félek hogy csak időhúzás az egész. 31N
2021. máj. 16. 11:05
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Igen, persze tudom es foglalkoztat is hogy velem mi lesz de ha nagy baj lenne szerintem akkor mondta volna az orvos egyből, nem? Csak annyit közölt hogy lát egy cisztikus kepletet. Pontosan az van írva hogy több rekeszes vegyes echodenzitasu petefeszek ciszta. Azt mondta hogy kér tumor markert de szerintem ezt minden cisztanal kerhetik. Nagyon régóta szeretnék gyereket es ezért is vagyok megijedve.. szeretnék családot!
2021. máj. 16. 14:58
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
Persze ertem. Csak a kérdésed az endometriozisrol szólt. De a te problémád összetett. Ez nem olyan, hogy gyere cipó hanem bekaplak, megmutenek, aztan jovan. Neked eleve kettő problémád van amiket külön-külön kell értékelni. Nyilván amíg nincsenek meg a vizsgálatok semmiféle műtét szoba sem kerülhet.
2021. máj. 16. 15:05
 23/35 A kérdező kommentje:
Akkor ezért húzhatja az orvos a műtétet? En azt hittem hogy csak azért mert igy kényelmesebb neki... Ezek szerint az endomat egyben akarja majd lehet a cisztaval talan...
2021. máj. 16. 15:08
 24/35 anonim ***** válasza:

"Nagyon régóta szeretnék gyereket"

7 hónapot írtál. Ez azért nem olyan baromi nagy idő.

És szerintem érthető, hogy az orvos először körüljárja a témát, és nem rögtön beír egy űtétre úgy, hogy azt sem tudja mi van.

Arról nem is beszélve, hogy bizonyos esetekben nem is javasolnak endometiosis esetén feltélen műtétet, hanem inkább lombik.

Talán az sem a legjobb megoldás, hogy 7 hónap alatt 3 orvosod volt. Mire az egyik jutna valamire, te már ugrasz a másikhoz, aki kezdheti az egészet elölről.

2021. máj. 16. 16:03
 25/35 A kérdező kommentje:
Azért lett 3 orvosom vegul mert az első, közel 70 éves orvosom félre kezelt, csak rosszabb lett az allapotom. A második kb 1 percet ha vizsgált és azt mondta semmi bajom, a mostani az aki foglalkozik is talan velem. Gyereket pedig tobb mint 7 hónapja szeretnék, inkább 5 éve.... mert mostanra sikerült ravennem a ferjem arra hogy legyen egy gyerekunk, de ez más téma már. Csak a cisztat se biztos akkor hogy ki kell venni?
2021. máj. 16. 16:09
 26/35 anonim ***** válasza:

Hát előbb nem ártana körbejárni, hogy egyáltalán mi a bajod. Egyáltalán honnan tudod, hogy endometriosisod van? Van szövettani eredményed? Vagy tünetek alapján? Vagy láttak valamit az UH-n?

Ha felmerült az, hogy valami dagantod van, akor meg csak utána kellene nézni, hogy jó- vagy rosszi ndulatú, mert nyilván nem ugyanaz a kezelés.

Elhiszem, hogy baromira türelmetlen vagy, de az nem az orvos hibája, hogy a párodat 5 évig tartott rávenni a gyerekvállalásra. Attól ég nem kell fejjel menni a falnak.

2021. máj. 16. 16:13
 27/35 A kérdező kommentje:
Akkor várjak még a gyerektémával is? Nekem az is furcsa hogy tumormarkerre küld az orvos de azt mondta hogy addig nyugidtan próbálkozzunk a gyerekkel is...
2021. máj. 16. 16:17
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

Hat ez nekem is furcsa...

De most türelem. Nyilván ha bármelyiket műteni kell a két problémádból lényegesen egyszerűbb, ha nem vagy terhes. Meg mondjuk lényegesen több esélyed van kihordani egy gyereket ha nincs 100 másik bajod.

2021. máj. 16. 18:15
 29/35 A kérdező kommentje:
De 30 évesen nem vagyok nagyon elkesve?
2021. máj. 16. 18:39
 30/35 A kérdező kommentje:
Es nagyon köszönöm mindent!
2021. máj. 16. 18:39
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!