Igaz az, ha valakinek rendszeres és nagyon pontos a ciklusa, annak nem is nagyon van szüksége hőmérőzésre, mert a peteérés mindig/legtöbbször mensi mínusz 14. napon van?
Én sosem hőmérőztem. Kb. rendszeres +- 2-3 nap.
Mi 2 naponta voltunk együtt, így az első baba 3 hónap a második elsőre összejött.
Nem. Az ovu időpontja más is lehet, akár ciklusonként is eltérhet.
Mint ahogy a menstruáció hossza is egyénileg különbözik, van akinél 3 nap, van akinél egy hétig tart. Így a peteérés hossza is eltérő, és az ovuláció utáni luteális szakasz.
De a két petefészek is (általában!) felváltva érleli a petesejtet, így akár havonta is változhat a ciklus hossza, vagy azon belül az ovu napja.
Nyilván nem kötelező a hőmérséklet mérése. Azért mondják, hogy egészséges párnál egy év alatt kell megfogannia a babának, mert időzítés nélkül is feltehetően el lehet csípni a megfelelő időpontot, ha nem is rögtön, de néhány hónap alatt biztos.
Most az már megint más téma, hogy sokszor még jól időzített együttlét, pontos ciklus mellett sem sikerül, mert egyéb tényezők is bekavarhatnak az ismeretlen eredetű meddőségtől kezdve a férfi oldalon lévő problémákig, de ezekkel ráér egy év után foglalkozni.
Napra pontos szó szerint a ciklusom mindig.
Fiam mensi után 2nappal lévő szexből fogant (több nem volt, mert férjem kórházba került, így 1000%, hogy akkor fogant, illetve a mérete is ezt bizonyította)
Most 17 hetes terhes vagyok, ő viszont a ciklus legvégén fogant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!