A covid oltás rontja a spermákat?
Mostmár több ismerőstől is hallottam, akik babát szeretnének, lombikra készülnek hamarosan, hogy oltás után totálisan lecsökkent a sperma szám, vagy ami maradt, az sem valami életképes...
kérdésem annyi lenne, hogy van e itt olyan, aki hasonlókat tapasztalt?
Engem direkt a babaprojekt miatt nem oltatunk be, mert gyógyszeres kúra/kezelés alatt vagyok, emiatt nem hagynám abba hónapokra, mikor már célegyenesben vagyunk. A páromat viszont ma oltanák be kínai vakcinával, de így félek, ha ez igaz, akkor így is úgy is cseszhetjük az egészet, nem fog működni... nemtudom mitévőek legyünk.
Na itt az érdemi válasz:
A spermiumok termelődéséhez kb. 3 hónap kell. Tehát ha bármilyen negatív hatás éri őket, a hatás megszűnése után 3 hónappal visszaáll a korábbi állapot.
De a feltevés is nevetséges. Mintha a világtörténelemben ez lenne az első védőoltás! Influenza ellen sok éve oltanak milliókat. A csecsemőkori oltások már ötven éve is bőven mentek - és hála nekik, sok betegséget és halált tudunk megelőzni.
Ezek után itt van egy olyan járvány, amilyen 100 éve volt utoljára, ami teljesen felforgatja immár több, mint egy éve a mindennapi életet, örülni kéne, hogy van védőoltás (100 éve a spanyolnátha ellen nem volt), és akkor nekiálltok ilyeneken agyalni.
És teljesen jogosan vetette föl az egyik válaszoló, hogyha a férj elkapja a koronavírust, az kevésbé viselné meg a spermiumait???? Ha bármilyen hatása is van az oltásnak a spermiumokra, az oltás nélküli megfertőződésnek csak erősebb hatása lehet. Erre miért nem gondoltok???
Én nem hagynám hogy rajtam kísérletezzenek.
Tény, ezelött is volt védőoltás. De 10 évig is fejlesztik őket, kísérleteznek, tökéletesítik. Ez mind összecsapott, rámondják hogy jolvanaz, megvéd, de honnan tudod hogy nincsennek olyan mellékhatásai, amik után lehet hogy soha többet nem lehet gyereked, vagy beteg lesz, ha nem is most, de késöbb derül majd ki.
De oltsátok magatokat, utána meg gyertek ide sírni, hogy évek óta próbálkoztok de nem sikerül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!