3 év után terhes lennék?
3 éve nem jön össze sajnos a baba. Jövőhónapba mennék pont kivizsgálásra de már egy pár napja furcsán érzem magam. Március 13-án volt a menzeszem múlt hónapba úgy hogy hamarosan esedékes megint. Lehetséges hogy annak az előjeleit érzem. Éjszaka felkelek pisilni ami soha nem fordult velem eddig elő, álmos fáradékony vagyok, épp a munkahelyemen vagyok de majd el alszom. A gyomrom is olyan érdekes. Tesztet már nem merek venni sem mert annyi sikertelen éven vagyunk túl hogy csalódás lenne egy újabb negatív teszt.
Szerintetek?
Kedves 10-es, akkor rossz orvosokhoz kerültél. Én is nőgyógyásztól nőgyógyászig jártam, majd elsősorban a háziorvosom kért pl tsh-szintet, ami egyből rávilágított a pajzsmirigy gondra, kiderült a hashimoto, kaptam gyógyszert, majd peteérésem nem igazán lett, erre clostyval tömött az egyik nőgyógyász ahelyett, hogy kereste volna az okot a peteérés elmaradására.(szabályos ciklusok mellett nem volt pém) Ezért váltottam, és szuper nőgyógyászhoz kerültem, tovább küldött endokrinológushoz, mert ő is IR-re gyanakodott, az endo dokihoz már terheléses eredménnyel érkeztem és lám igaza volt, kaptam gyógyszert, diétát és nagyon hamar terhes is maradtam. Az irány jó, de nem minden orvos az.
Az tény és való, hogy mindenképp érdemes az embernek külön is utána nézni a dolgoknak és célirányosan menni a dokikhoz. A legtöbb sajnos felületes. Na meg a nők sem tudják, hogy lehet bajuk.... hisz mindenki úgy gondolja, ha nincs túlsúlya, egészségesen eszik, akkor pl nem lehet IR gond... pedig de. A hormongondoknak a legtöbbször nincs látványos tünete, és csak babatervezéskor derül ki... mert nem jön a baba. Meddőségibe mi nem is mentünk, pedig 7 év volt mire sikerünk lett. Csupán a megfelelő orvost kell megtalálni, ha már tudja az ember milyen vizsgálatra lenne szükség, ha a dokinak eszébe se jut, kb le lehet cserélni.
A szurkálás az ovutól van. Ovu előtt a növekvő tüsző okozza, ovu után pedig az ottmaradt sárgatest. Ezt van amikor jobban megérzi az ember van amikor nem.
Az arcod kipattogását okozhatja étel is, amiből mostanában sokat ettél. Sajnos a tüneteket kár is figyelni, szerintem ami gyanút adhat tünetként az erős állandó émelygés, hányinger, én pl ezeket tekintem kifejezetten gyanús tünetnek, de ez is sokaknak csak 6. hét után kezd előjönni, már akinek van. A többi szokatlan tünet inkább a görcsös akarás, hogy na valami csak az lesz :D Lehet most találgatni, de inkább tesztelj. Míg évekig babát akartunk, minden ciklus végén teszteltem egyet. 1-2 nappal hamarabb. Egy teszt nem a világ :) A negatív így is úgyis csalódás, a pozitív meg öröm. De, ha megvárod míg valóban nem jelentkezik a mensi, akkor nagyobb az esély a pozi tesztre. Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!