Ilyen helyzetben mi történik? 😓
Én holnap kapom meg. Ebben a ciklusban volt egy "balesetünk", már van egy gyerekünk és nem lenne gond, ha jönne a következő. Én felhívtam a nőgyógyászomat, hogy ilyenkor mi van, és azt mondták, hogy nyugodtan menjek oltatni.
Egyébként most már mindenhol azt javasolják, hogy ha lehet, várjon az ember az oltás után a teherbeeséssel, de nyilván ha már nincs mód rá, nem kell abortálni a magzatot. Valószínűleg nem te vagy az első nő ezzel a helyzettel.
Semmi. Az adatok hiánya miatt óvatosságra intenek, de egyik forgalomban lévő vakcina hatásmechanizmusából sem következik, hogy bármi gondot okozna. Hármas nagyon jól írta, attenuált vakcinával rizikós az oltás, de még ott is inkább a potenciális betegség kialakulása a gond, nem önmagában az oltás. I
Igazából érthetetlen és kicsit káros is volt a túlóvás, a pfizernél is csak azt érték el, hogy konteóznak a kismamák, miért lett a "ne ess teherbe utána" ajánlásból egyszer csak "oltsunk be minden kismamát".
Az égvilágon semmi nem fog történni, azon kívül hogy születik majd egy szép, egészséges babátok! Élvezd a terhességed!
“De a Sputnik nem is élővírus vakcina.“ De igen, az, adenovirus vakcina.
Ne aggódj, én is így voltam, az oltás előtt mindennap negatív volt a tesztem. Megkaptam a Pfizert és másnap pozitív :D
De a doki mindent rendben talált,nem lesz semmi bajunk! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!