Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhes lettem az exemtöl....

Terhes lettem az exemtöl. Most mit csináljak?

Figyelt kérdés

2 évig jártunk. Majd úgy döntöttünk, jobb lesz, ha külön válnak útjaink.

4 hónapja azonban ismét elkezdtünk randizni, most pedig terhes lettem.

Elmondtam neki,mondta, hogy ha akarom, ö lesz az apa, és lesz a férjem...mindenben segíteni fog.

Mindez szép és jó, tudtam, hogy rá számíthatok, remek a kapcsolatunk. Tudom, hogy jó apa, és jó férj lenne, de én úgy érzem, nem állok erre készen. Engem az anyám sosem szeretett,mert nem kívánt gyerek voltam, félek, hogy a sors megismétli önmagát.

Én egy teljesen más életet képzeltem el magamnak, egy gyerek ezt teljesen megváltoztatná.

(23 L, 26F)

2021. márc. 26. 16:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
60%

Ez nem belegyezés kérdése, hogy az apja.

Készülj fel, hogy ha megszülöd, akkor egyedülálló anya leszel.

2021. márc. 26. 17:30
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

10-essel egyetértek. Mi terveztük a babát, mégis megijesztett a pozitív teszt.

De arról, hogy mi legyen a baba sorsa, neked kell döntened. Ezt a döntést ne vedd el magadtól, ne add át másnak, abból csak bajok lesznek később.

És az is biztos, hogy mind a gyerekvállalás, mind az abortusz megvisel egy párkapcsolatot, mindkettő után hirtelen megugrik a szakítások száma. Persze ez nem jelenti azt, hogy veletek is ez történne, ha jó a kapcsolatotok, és jól kommunikáltok egymással, akkor még simán leélhetitek egymással az életeteket.

2021. márc. 26. 18:09
 13/13 anonim ***** válasza:
37%

“az nem csak az ő teste, hanem a férfié is, bármennyire kis része is.”

De, továbbra is csak az ő teste, amiről csak neki van joga dönteni. Egy férfi továbbra sem tud sem kihordani, sem megszülni egy gyereket, nem az ő teste fog keresztül menni 9 hónap terhességen és egy bazi fájdalmas szülésen, szóval zöldeket ne beszéljünk már.

“Egy ilyen döntést meghozni, csak közösen lehet.”

A francokat. A végső döntés a nőé, ez van. Ha ő meg akarja tartani, de a férfi nem, akkor meg fogja tartani, apuka meg majd fizeti a Gyt-t. Fordítva is igaz, ha ő nem akarja megtartani, de a férfi igen, akkor abortuszra megy, történet vége. Senkit nem lehet sem szülésre, sem abra kényszeríteni. A férfi egyről dönthet: hogy védekezik-e megfelelően, ha nem akar gyereket.

Nyilván ideális esetben a két fél közöd döntésre jut és egyezik a véleményük. De ha kétség merül fel, a nő szava lesz a döntő.

“És lehet tagadni, vagy nem tudomást venni róla, de az élet fogantatással kezdődik.”

Akarod mondani SZERINTED. Más szerint meg nem. Ez messze nem egy kőbe vésett, megrengethetetlen alap igazság. Egyébként meg nem is értem ez mire akart “érv” lenni...? Ez semmit nem igazol és nem is bizonyít, ha a kérdező el akarja vetetni, akkor úgy is elfogja, független attól, hogy neked mi a privát véleményed róla.🤷🏻‍♀️

Kérdező ezt neked kell éreznéd és tudnod, mi helyetted nem dönthetünk. Én is vallom azt, hogy egy szakítás után már semmi nem lesz ugyanolyan, általában nem szokott happy enddel végződni a dolog, főleg ha most a gyerekre kihegyezve beígér fűt-fát, így-úgy, aztán meg ki tudja. Nyilván van rá ellenpélda is, de én eddig csak olyanra láttam példát a környezetemben, akik szakítás után újra összejöttek, hogy pár hónapon belül végleg szétmentek.

2021. márc. 27. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!