Milyen tapasztalatotok van/volt a sporttal a teherbeesés, terhesség során? Szerintetek nehezítő tényező, vagy éppen ellenkezőleg? Főként a futásra vagyok kíváncsi.
Attól függ, hogy mennyire "erőlteted meg" magad közben. Ha mindig ráhúzol, mert úgy esik jól az edzés, akkor lehet érdemesebb visszavenni a pulzustartományból, 140 köré vagy az alá, az intervalfutásokat, ha csinálsz, kihagyni.
Ugye a nehézséget az okozza, ha megterheled magad, mert akkor a kortizolszint növekszik, ami gond lehet a teherbeesésnél.
Ha laza tempóban futsz és bírod, akkor nyugodtan. Első trimeszterben mondjuk érdemes visszább venni a távból, mert a sok ütközés (még jó cipővel is) ártHAT. Nem biztos, hogy árt, de érdemes az óvatosságot megfontolni.
Ha viszont úgy érzed, mégsem bírod, akkor kell visszavenni.
Általában azoknak mondják akik előtte nem sportoltak, vagy nem olyan intenzíven, hogy ne próbálkozáskor kezdjenek félmaraton tréningbe meg nagy izomépítésbe, mert az ő szervezetüknek ez nagyobb kihívás.
Azért a testzsir %-tol is függ. Ha túl sovány vagy akkor nehezebben esel teherbe.
Terhesen és szules után közvetlenül en nem futnék mert a holyagot jól tönkre lehet vágni. De úgyis érezni fogod amikor már nyomja a baba.
Pont ilyenkor nem szabad kísérletezni. Én is sportolok (kondi, aerobic, jóga felváltva), de a terhesség alatt teljesen abbahagytam mindent, csak sétáltam. Sosem bocsátottam volna meg magamnak, ha miattam lesz baj.
10 hónapig szoptattam, utána kezdtem újra. Az izmok emlékeznek, pár hét után a régi volt az állóképességem.
A szülés után diétáztam, nem súlyfelesleggel kezdtem mozogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!