70 napja nem jött meg nekem Már régen volt ilyen hogy fél évig Állítólag pcos vagyok De a vírus miatt nem tudok hamar orvoshoz menni már nagyon szeretnék kisbabát menstruáció nélkül is lehet teherbe esni így?
Szedem a folyamat+ E vitamint
Már egy hónapja valaki valami tanácsot hogy könnyebb legyen a teherbe eses
Meg nezzet egy orvos és tavaly augusztusban
Mégsem vizsgált csak a vérvétel eredményeit nezzte. Meg! És telefonról nezzte meg a tüneteim magán orvohozz szeretnék el jutni csak a vírus helyezett miatt nem egyszerű
Nem kell mindent a vírusra fogni azért... A magánorvosok mindenhol rendelnek többnyire.
Egyébként egy olyan nőgyógyászt keress fel, aki endokrinológus is egyben. Bár tavaly augusztus azért igen régen volt.. Igaza van az előttem szólóknak, a PCOS nem játék, az IR a cukorbetegség "előszobája".
Menstruáció nélkül is teherbe lehet esni. Azért is szeretném megosztani a példámat, mert én is rengeteget bújtam az internetet azért, hogy olvashassak hasonló esetekről, persze nem igazán találtam semmit. Nyílván az esély nem nagy rá, de mégis létezik ilyen.
16 éves koromban közölték velem, hogy PCOS betegségem van, szóval ha gyereket szeretnék nagyon nem lesz egyszerű. Akkoriban ez nem igazán érdekelt még. Aztán 19 évesen lett egy lányom. :) Mire orvoshoz jutottam, 12 hetes voltam, mivel az, hogy nem jött meg 3-4 hónapja, nem számított újdonságnak. Szóval derült égből villámcsapás. :) Persze akkoriban nem figyeltem tudatosan a testem és a betegségemmel sem foglalkoztam, mivel nem a teherbeesés volt a cél. De a lányom is példa egy menstruáció nélküli teherbeesésre.
Aztán eltelt 10 év és eljutottunk az elhatározásig, hogy jöhet a kistesó. Másfél év próbálkozás után a 67. ciklusnapon teszteltem pozitívat. :) A PCOS miatt, ami mellé társul IR, és pajzsmirigy betegség 2015 óta járok endokrinológushoz, plusz nyáron elkezdtük a nőgyógyásszal a Closty-t. 2x1 szemmel, ami úgy tűnt hatástalan, mivel egy tüszőm érett, de bizonyítottan nem termékenyült meg, a menstruáció mégis kimaradt, pedig vártam mint a messiást, hogy jöhessen a következő havi Closty, ami már 3x1 lett volna. Éppen új gyógyszert kellett volna kezdenem az IR kezelésére, ami mellett nem lehet teherbe esni, plusz lassan esedékes lett volna egy adag Norcolut, de minden héten ellőttem egy tesztet, hátha.. És pozitív lett. A 67. ciklusnapon. :)
Annyit fűznék hozzá még, hogy ittam kis tasakos méhpempőt, és leadtam 25 kg-t.
Elnézést kérek, hogy ilyen hosszúra sikerült, de remélem ezzel tudok adni egy kis reményt annak, aki hasonló cipőben jár. :)
24 hetes kismama
70 nap az nálam nem fél év, vagy mit jelent az, hogy “ 70 napja nem jött meg nekem Már régen volt ilyen hogy fél évig”? Nem tudsz írni?
Nincs kimondott vírushelyzet, hogy emiatt ne tudj orvoshoz menni. Ha nincs menstruáció, nincs terhesség sem, neked valami bajod van, amit ki kell deríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!