Babatervezés előtti vizsgálatokat nem csinálnak sztk-ban?
Szeretném megnézetni, hogy minden rendben van - e velem. Nincs különös problémám, 1 hónapja próbálkozunk, csak jobb lenne tudni, hogy nincs akadálya a teherbeesésnek. Aggódós fajta vagyok, és nagyon megnyugtatna. Esélytelen, hogy ezeket a vizsgálatokat állami intézményben megcsinálják? Úgy látom, hogy itt mindenki magánorvoshoz jár, de én nem szeretnék elkölteni erre több 10-100 ezer forintot, ha nem feltétlen muszáj. Van erről bárkinek tapasztalata?
Előre is köszi a választ!
Van erre kifejezetten ingyenesen használható Reprodukciós Intézet kifejezésre keress rá. Pannon Reprodukciós Intézetet csak ajánlani tudom, kedvesek, profik, jó felszereléssel. De ha lehet, hogy hozzád közelebbit érdemes megkeresni.
SZTK-ról inkább nem nyilatkozom, mert ez hely függő.
Ne...legyszine aggodj. Atlagosan a vedekezes nelkuli idoszak 3.-4. ciklusaban esikteherbe a no (ha ugy 25-35 kozott van). Tehat 1 havi probalkozas alatt kb van 24 orad teherbe esni, mert az ovulaciokor kiszabadulo petesejted 24 oraig el. A ferfiak spermaja 2-5 napig. Igy ha elsore nem jitt ossze ne rohangalj es foleg ne most terheld le az eüt van nekik eleg go djuk.
Ha a 5 honap mulva se estel teherbe, akkor kerj idopontotaz sztkba es mikor a doki elott vagy kezdj el sirni, hogy mar 2 eve nem vedekeztek es nem jon a baba es ketsegbeestel. Akkor fog esetleg kerni vervetelt hormonokra stb. De ha most elmesz es kozlod nem jitt ossze az elso peteresedre, akkor korberohog es joggal.
Babatervezes elott hacsak a csaladbannem tudsz valami halmozott genetikai betegsegrol vagy gyakori meddosegrol stb., akkor nem kell vizsgalatokat vegezni...nem szoktak sajna.
De csinálnak, ha indokolt és nincs covid.
Mivel ti 1 hónapja próbálkozok, egyrészt nem indokolt, másrészt covid van. Nem tudom feltűnt-e, de gyakorlatilag mindenhol lemondják a nem akut eseteket....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!