Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nőgyógyász legkorábban mikor...

Nőgyógyász legkorábban mikor javasolhatja házidokinak, hogy vegyen fel táppénzre terhesség esetén? Csak ha megvan az a kiskönyv, onnéttól vagyok védve a kirúgás ellen? Hány hetes terhesnek kell lennem minimum?

Figyelt kérdés
2008. dec. 3. 09:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem javaslatot sem kellett adnia, a háziorvos simán kiírt. Egyébként úgy tudom, a 12. héttől vesznek komolyan terhesszámba. :)
2008. dec. 3. 11:53
 2/5 anonim válasza:

Szia!

Hivatalosan a szülés várható ideje előtt 4 héttel írnak ki táppénzre. Hamarabb is kiírhatnak ha veszélyes/nagyon megterhelő munkát végzel, vagy veszélyeztetett terhesség áll fenn. Engem a nőgyógyász vett táppénzre nem a háziorvos. Nem tudom máshol hogy van. Ha már terhes vagy, nem rúghatnak ki. Ha van kiskönyv ha nincs, védett vagy.

2008. dec. 3. 12:29
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Tényleg igaz amit az előttem válaszoló írt. Tényleg nem rúghatnak ki ha terhes vagy. Persze azt hozzá teszem, hogy ha határozott idejű szerződésed van akkor még a terhesség sem véd meg sajnos. Egyébként a fogantatás pillanatától védve vagy.

2008. dec. 3. 17:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia!Szerintem a doki tök megértő ez ügyben,az én nőgyógyászom is megkérdezte hogy milyen a melóhelyem,szeretnék-e még menni dolgozni,vagy sem.Mondtam hogy hideg és nyirkos a cég ahol dolgozom,és nem akarok menni többet.Akkor én még csak 5 hetes voltam,és már táppénzre vettek.Szerintem beszéld meg a nőgyógyásszal,ő ír egy javaslatot a háziorvosodnak és táppénzre vesznek.Jó babavárást!Egy 20 hetes kismami
2008. dec. 3. 21:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! Engem már felvett 5hetesen ahogy kiadta a kiskönyvet.Igaz én olyan helyen is dolgozok hogy emelni kell és veszélyes anyagok vannak.Bár még van hozzá 3porckorongsérvem is.De meg is kérdezte hogy akkarok-e mingyárt táppéznzre menni?Én mondtam hogy igen ha nem gond.Elvileg nem rughatnak ki táppénz alatt legalább én igy tudom nekem igy mondták a cégnél.
2008. dec. 23. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!