Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ovulációs teszt, hőmérőzés?...

Ovulációs teszt, hőmérőzés? Kinek mi vált be?

Figyelt kérdés

Pár hónapja próbálkozunk a párommal sajnos sikertelenül.

Vettem pár ovulációs tesztet az lenne a kérdésem, hogy mikor kezdjek el teszteleni illetve melyik napokon érdemes eggyütt lennünk? Olvastam itt gyakorin, hogy elvileg pozitiv teszz után kell együtt lennünk illetve a pozitiv teszt utáni első negatív teszt utáni napon ez igaz?

A ciklusom 32-35 naposak, elkezdtem mérni is a hőm ébredés után.

Ezt a görcsösen teherbe esést már elengettem,viszont úgy gondoltam adok egy magamnak 3 hónapot a teszteléssel és a hőméréssel.

Valakinek valami jó tanácsa?

Bármit meghalgatok, válaszokat előre is köszönöm. :)

2021. jan. 27. 09:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Mikor pont +lh nál voltunk együtt nem sikerült most csak 4 nappal előtte és 5 hetes vagyok. 11.12 napnál kezdheted a tesztetde a leírásban benne van kinek mikor kell kezdeni a ciklustól függően.
2021. jan. 27. 10:04
 2/7 anonim ***** válasza:

Mivel a luteális szakasz 16 nap lehet maximum (ez ugye az ovu utáni napok száma, így a ciklusodból 17-et kivonsz és akkor kell kezdeni. Érdemes a rövidebb ciklusból kiindulni, így nem maradsz le róla. Tehát 15. napon kell kezdeni az ovu tesztet.

Pozitív LH teszt jelzi az lh csúcsot, általában másnap van tüszőrepedés. Tüszőrepedés előtt kell együtt lenni vagy még aznap. Tehát a pozitív tesztes napon és utána az első negatív napon, a második negatív nap, már késő. Az a legjobb, ha már várakozóban van a spermium mikor kiszabadul a tüsző.

3 hónap alatt rájössz, neked milyen hosszú a luteális szakasz, így elég lesz picit később kezdeni az lh tesztet. Görbe vezetéssel kiegészítve elég jó dolog, a görbe vezetése viszont önmagában semmit nem ér. Illetve fontos azt is tudni, hogy a görbe a nem várt napjáig nem fog másképp kinézni terhesen sem, mint terhesség nélkül. Tehát jósolni, nem igen lehet belőle, keveseknek van olyan görbéje amin a vak is látja, hogy terhes.

Pl nekem voltak szép görbéim ovu nélkül is... meg is lepett a dolog.

Illetve a terhes görbém közel sem nézett ki terhesnek :D

Sok sikert és jó ismerkedést a működéseddel :)

2021. jan. 27. 10:18
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem a palastfu tea segített, vagyis hát ki tudja, de mikor egy hónapig ittam, plusz sok e vitamint szedtem, amit a doki ajánlott mert h az e vitamin vastagitja a mehnyalkahartyat így el kezdtem szedni és inni ezeket
2021. jan. 27. 10:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 3-as, azért nem mindnekinek ajánlott az E vitamin, mert a túl vastagba se tud beágyazódni, amit uh nélkül nem tud az ember otthon, hogy neki mennyire vastag. A palástfű is többet tud ártani mint használni, ezeket orvosi javallatra érdemes csak próbálni. (Nekem is hazavágta a palástfű a ciklusomat évekkel ezelőtt :( ) Bocsánat, nem akartam belekotyogni, de ezt érdemes szem előtt tartani. Van ami valakinek segít, de lehet másnak árt.
2021. jan. 27. 10:22
 5/7 anonim ***** válasza:

Mindkettő másra jó. Az ovu teszt jelzi az LH-csúcsot, ami azt jelenti, hogy közeledik az ovuláció. Nagy átlagban másnap megy végbe az ovu, de van, akinek aznap, van, akinek csak 2 nap múlva. Összességében már a pozi LH-teszt napján jó együtt lenni, ha az épp peteérés előtti napon van, pont ideális az időzítés. Ez az elmélet persze, mindenkinek másképp sikerül.

Viszont az ovu teszt nem biztosítja, hogy végbe is ment az ovuláció (van olyan, hogy bár próbálkozik, eléri az LH-csúcsot, mégsem reped meg). Erre van a hőmérés. A hőmérésből előre nem lehet tudni, mikor lesz az ovu, de utólag megerősíti, hogy végbement, és hogy mikor ment végbe.

2021. jan. 27. 11:22
 6/7 anonim ***** válasza:

3 as vagyok, nyilván, igazad is van, nem is azt mondtam hogy ezt szedje bárki is :)

Csak válaszoltam hogy nekem pl ezek segítettek.

2021. jan. 27. 19:28
 7/7 anonim válasza:
Bocsi, hogy ide irok, most szeretnem elkezdeni a homerozest, viszont rosszul alszom, ejszakankent van, hogy 2-3x is megebredek. Nem szallok ki az agybol, se semmi. Ez befolyasolhatja a reggeli merest?
2022. jan. 4. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!