Szoptatás hormonális hatása okozhat kémiai terhességet, azaz a nagyon korai vetélést?
Nemvárt után 1 nappal, 32. ciklusnapon 25-ös teszt halvány, de határozottan kivehető két csíkot mutatott. Másnap ugyanaz a teszt már teljesen negatív volt. harmadnap megcsináltam egy 10-es érzékenységű tesztet is, ami közepesen erős, határozott második csíkot mutatott. Következő nap 25-ös tesztet csináltam, gondolván, ha valóban terhesség 35. ciklusnpon már ennek is mutatnia kell valamit. Egy nagyon, nagyon halovány, alig kivehető második csík volt az eredmény. 36. napon újra 25-ös teszt: teljesen negatív. 37. napon leesett a hőm, megjött...
Ez volt az első ciklusom szülés őta, a babám nemrég múlt 1 éves, napi 2x vagy 3x kap még anyatejet. Ezzel vajon gyengíthettem azt a hormonhatást, ami segít megtartani a babaát?
Ilyen esetben érdemes nekifutni a következő hónapnak is (próbálkozásra értem) vagy érdemes kihagyni pár hónapot?
Életkorom is lehet az oka? (Sajnos kezdek kifutni az időből, egy hónap múlva betöltöm a 39. évemet...)
Köszönöm szépen a válaszoklat, előre is!
Egészséges terhességben semmi problémát nem okoz a szoptatás.
Sajnos kémiai terhesség ettől függetlenül is megtörténik.
Ajánlom neked Facebookon a Szoptatás melletti fogantatás és várandósság nevű csoportot. Rengetegen szoptatnak egész terhesség alatt mindenféle probléma nélkül.
A szoptatás elsősorban a termékenységre hat (tehát előfordulhat, hogy nincs peteérés miatta), de a beágyazódásra nincs hatással
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!