Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Luteális fázis hossza kinek...

Luteális fázis hossza kinek hány nap?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Ha minden igaz nekem 14-16 nap között mozog. De inkább a 16nap.

Ez gondolom a normál értéken belül van, nem kevesebb, nem több.

De mi van akkor, ha mondjuk az adott hónapban nem reped meg a tüsző, akkor hány nap múlva fog megjönni?

Mi babát tervezünk, de ha minden igaz tegnap lehetett az ovum, cn12. Nap, (ez a 2.alkalom,hogy ilyen hamar volt, amit észrevettem) gondolom akkor mától számítva 16 nap múlva nem kellene mensizni.

Van-e olyan, akinek kitolódik a fázis hossza, esetleg rövidebb?

2021. jan. 6. 07:30
 1/9 anonim ***** válasza:
45%

Az enyém fixen 10-11 nap.

Gond nélkül teherbe estem kétszer is, mindenféle vizsgálat vagy gyógyszer nélkül.

Amúgy ha nem reped meg a tüszô, nem hiszem, hogy lenne értelme egyáltalán luteális fázisról beszélni, hiszen annak a tüszôrepedés lenne a kezdete.

2021. jan. 6. 07:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Értem, akkor függetlenül a mensi időben megjön?
2021. jan. 6. 07:48
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez megjósolhatatlan. Lehet rövidebb vagy hosszabb is a ciklus. Normál esetben a ciklus elsô felében az ösztrogén megvastagítja a nyálkahártyát, az ovuláció után meg a progeszteron tartja fenn és készíti elô beágyazódásra. Majd menzesz elôtt mindkét hormon szintje leesik, amikor is lelökôdik a nyálkahártya.

Anovolációs ciklusnál nincs ovuláció, így progeszteron termelés sem. Helyette a meg nem repedt tüszô tovább termeli az ösztrogént, ami tovább vastagítja vagy legalább is megtartja a nyálkahártyát, amíg a tüszô ösztrogéntermelése ki nem fullad. Hogy a tüszô meddig bírja az idôn túli ösztrogéntermelést, az megjósolhatatlan.

2021. jan. 6. 09:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A luteális szakasz normál tartománya 12-16 nap. 10 napnál kevesebbel nem lehet teherbe esni, a 10-11 nap még működik, de sokaknak azzal már nem sikerül.

Ez a szakasz hossz fix egyénenként +-1 nap eltérés lehet, hiszen lh csúcs után 24 órán belül reped a tüsző és, ha mondjuk pár órán belül reped, akkor máris lehet egy nappal rövidebb a luteális.

Nekem 15 napos, néha 14 vagy 16.

Ha nincs tüszőrepedés, akkor tárgytalan a dolog, ilyenkor megjöhet időre is a mensi, vagy késhet. Ezt senki nem tudja megmondani. LH csúcs esetén azért 99%-ban megtörténik a repedés is, tehát, ha használsz ovu tesztet, akkor +-1 nap eltéréssel tudhatod mikor jön a mensid. A luteális szakasz a legfixebb dolog a ciklusban. Ezért is olyan fura, hogy mensi késésről beszélünk, mikor ovuláció késik és ezáltal jön később a mensi :D

A babához sok sikert :)

2021. jan. 6. 09:48
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi szépen mindenkinek a hasznis választ!

Utolsó! Igen, ez érdekes, mert 4 hónapja kb. 22.napomon ovuláltam eszméletlen fájt hasam, feszített... Erre 37 napos lett a ciklusom 🤣

2021. jan. 6. 10:01
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha később van peteérés, akkor értelemszerűen onnantól adódik hozzá a luteális fázis hossza a mensesig. Nálam 11-14 nap között szokott lenni a luteális.
2021. jan. 6. 10:36
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem 13 napos, a 14. napon megjön a menstruációm

Ha korábban van az ovuláció, az nem változtat a luteális szakaszon, ha nincs ovu, akkor nincs luteális sem, olyankor bármikor megjöhet igazából, nekem akkor késni szokott akár egy hetet is

2021. jan. 6. 10:38
 8/9 anonim ***** válasza:

Ahogy írták, ha nincs ovu, attól függ, mikortól bomlik le magától a nyálkahártya, fsh-lh-progreszteron-ösztrogén hormonok befolyása alapján. progreszteron ilyenkor alacsonyabb lesz végig, hisz nincs sárgatest, ami termelné, és aminek elhalása lévén megindul a menstruáció.

Az se kizárt hogy a test megpróbákozik egyszer, többször az ovuval, és nagyon hosszú ciklus végén mégis összejön.

Gyakorlatban nekem anovulációs ciklusból volt kb 60 napos elég sokáig, meg korábban 180+ napos is. Egyedi adottság, megjósolhatatlan.

2021. jan. 6. 13:11
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! 😊
2021. jan. 6. 13:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!