Terhesvitamin ingadozó ciklusra?
Sziasztok!
A ciklusom elég ingatag, általában 35-40 napra meg szokott jönni, régebben volt hogy kimaradt (fél éve). Ám most késik már 10 napja ehhez képest is. ( a 35-40 naphoz képest)
Lehet, hogy közbejátszik a vizsgaidőszak stressze, illetve, hogy nem tudok most annyit mozogni, mint korábban (de minden nap jógázom azért egy 40 percet). Vegetáriánus vagyok és ezeknek a tényezőknek az összességéből gondolom azt, hogy valamiféle vitaminpótlásra lenne szükségem.
A terhesvitamin alkalmazható ilyesmire?
22L
Inozitolt szoktak rendszertelen ciklus, hormonegyensúly témában ajánlani, korábban ezt is vitaminnak gondolták. Napi 2-4 gramm az adag. Egyes multikban is megtalálható, de csak mutatóban: a százada/kétszázada a minimál adagnak. A barátcserje is jó (a Premens is barátcserje!). Ha terhesvitaminban gondolkodsz, a GAL-nak van a legjobb összetétele. A Biotech woman eléggé kedvezőtlenül jön ki ebben az összehasonlításban: [link]
Napi 40 perc jógával az átlaghoz képest kimagasló vagy testmozgásban. A vegetarianizmus semmit nem jelent. Egy évtizedig nem ettem húst, egyáltalán nem erőlködtem a helyettesítésén, még csak kiegészítő vitaminokat sem szedtem. Ezalatt semmit nem változott a vérképem, semmilyen hatással nem volt a vasszintemre, nem változott a testtömegem, ugyanúgy menstruáltam, viszont sokkal színesebben kezdtem el étkezni, egy csomó olyan dolog bekerült az étrendembe, aminek nem is tudtam a létezéséről addig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!