Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha most vagyok 4+1 hetes...

Ha most vagyok 4+1 hetes terhes (um 11. 07.) es jovoheten elmegyek dokihoz akkor latna valamit vagy meg nem?

Figyelt kérdés
Ha nem latna semmit akkor mikor lenne erdemes legkozelebb menni?

2020. dec. 6. 16:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
29%

karácsonyra kedves meglepetés

🤦‍♀️

2020. dec. 6. 21:15
 12/21 anonim ***** válasza:
78%
Ha november 7 volt az utolsó menstruáció, akkor most 4 hetes, ahogy írta is, nem 2 hét múlva lesz annyi.
2020. dec. 6. 21:17
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

De a terhesség nem mensinél kezdődik, hanem megtermékenyiteskor, könyörgöm.

Hiába számol a doki utolsó mensitol, az embrio 2 héttel fiatalabb annál!!

November 7 + 9 Hét körül lesz a 7 hetes embriónak szivhangja.

2020. dec. 6. 21:22
 14/21 anonim ***** válasza:
67%

Nem jól írod 10-es!

Akkor is az utolsó mensi első napjától számolják a terhesség korát. Igy most 4 hetes. Ahogy irta is.

a terhesség kora alapján pedig 6-dik héten már van szívhang! (Embrió kora ekkor kb 4 hét)

2020. dec. 6. 21:44
 15/21 anonim ***** válasza:

[link]

A fejlődéshez idő kell

Ahhoz, hogy a babának lehessen szívhangja, legalább a szívcsőnek ki kell alakulnia. Vagyis ebben az esetben is igaz, hogy nem lehet kapkodni, ki kell várni mindennek az idejét.

Azok a kismamák, akik túlságosan korán mennek az orvoshoz, belefuthatnak egy ilyen helyzetbe. Hogy mi a túl korán? A magzat 6 hetes koránál a szívcső pulzálását már lehet észlelni az ultrahangon, előtte azonban ijesztő lehet a tény, hogy nincsen szívhang.

A fejlődési ütem sajátossága, hogy a magzat foganásától 6 hétre van szükség ahhoz, hogy a szív elkezdhessen kialakulni, és megkezdhesse életen át tartó munkáját. A gond nem is azzal van, hogy a kismama kivárja az időt, hanem inkább azzal, hogy elszámolja magát.

A doktor úr elmondta, hogy az ovuláció a legalkalmasabb időszak a fogantatásra, így egy–két napos menzesz kimaradás már jelezheti a várandósságot. A pálca is elszíneződhet, de ekkor még csak 2-3 hetes magzatról lehet szó. Ha a kismama azonnal jelentkezik az orvosához, és még időpontot is kap, akkor egy nagyjából 4 hetes magzattal kerül az első ultrahangjára, amin ugyan kimutatható a terhesség, de a magzat fejlődése még nem lépett abba a szakaszba, amikor már szívhang is tapasztalható. Ez azt is jelenti, hogy ha vissza kell menni UH vizsgálatra az orvoshoz, akkor a szívhang megjelenése pontosíthatja a fogantatás dátumát is.

2020. dec. 6. 21:55
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
A terhesség korát mensitol számolja, igen, de az embrio akkor is fiatalabb annál 2 héttel, mert az ő korát megtermékenyítéstől számoljuk, és 6 hetes embriónak van szivhangja, kvázi 8-9 hetes terhességnél korábban menni felesleges.
2020. dec. 6. 22:00
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Terhességi kort soha nem a fogantatástól számolják. Mensi napján a terhesség 4 hetes. Ennyi ezen nincs mit veszekedni.

2 hétre rá 6 hetes. Én pl ekkor voltam és szívcsőpulzálással 3 mm-es embrió volt. Tudtam az ovu napját mert lh teszteltem és görbét is vezettem.

15-ös, bárhonnan is másoltad az írás ott megbukott, hogy 2-3 hetes magzat nem létezik...maguatról a 12. Hét után beszélúnk. 12. Hétig embrió a neve. 5.hét végén 6.hét eljén fejlődik ki az embrió.

Akinek később van ovuja, nem nézegette, hosszabb ciklusai vannak és korábbra gondolta az ovut az belefuthat abba, hogy megy a 6. Héten de még semmi sincs. Ovu tudatában viszont a 6. Hét pont megfelelő.

2020. dec. 7. 06:13
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Senki és sehol nem számol semmilyen kort a fogantatástól!

Amikor megfogan egy nő akkor már 2 hetes terhes.

Aki ezt nem tudta szerintem még nem volt terhes,mert ott látnia kellett volna.

Ha nem jön meg akkor vagy 4 hetes.

2020. dec. 7. 08:04
 19/21 A kérdező kommentje:
Koszi vegul ugy dontottem 22-en megyek kaptam is idopontot addigra biztosan lesz szivhang. :) Elso babamnal 6+3 hetesen voltam eloszor es volt szivhang.
2020. dec. 7. 10:29
 20/21 anonim ***** válasza:
Szia! Elég ijesztő kommenteket lehet itt olvasni... nekem az utolsó mensim okt. 27. volt tehát papírforma szerint 7+2 hetes vagyok. Az első uh a a papírforma szerint 5+3 hetes volt. Pici petezsák volt látható. Nagyon el voltam keseredve, mert a doki csak a vetélésről beszélt nekem. Arról nem, hogy mi van ha mondjuk pár nappal kisebb. Na mind1, borzasztó volt ez a lényeg. Aztán a héten újra elmentem egy másik dokihoz papírforma szerint 7+0 hét! Volt szívhang, a méretei az élő embriónak megfelelő, 6+2 hét volt. :) tehát 5 nappal kisebb. Fogalmam sincs mikor volt ovum, mert már másfél éve próbálkozunk, de nem jött össze és ez a kedves doki (első) azt mondta, hogy huu hát itt nagyon sokára lesz baba, mert még a clostilbegyt sem használ nálam... na ennyit róla, de ez más téma. Drukkolok nektek!
2020. dec. 17. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!