Ebben a “helyzetben” vállalnátok most babát, vagy várnátok egy félévet?
Férjemmel megbeszéltük, hogy ha beköltöztünk a családi házunkba, akkor indulhat a babaprojekt.
Ezt már a covid vírus előtt megbeszéltük, hogyha találunk házat, akkor tervezhetjük a babàt.
Kb 2hónap és beköltözünk, èn még is aggódom ebben a helyzetben, hogy orvoshoz jàrkàljak. Minden szabályt betartva is, attól tartok, hogy nem úgy állnak majd az orvosok hozzám, ahogy kellene..
Ti mit gondoltok erről? Van aki nem fél, és belevág? Vagy aki kismama, ők mit gondolnak erről?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Nálunk jobb a helyzet a vírus miatt. Igaz, vizsgálatokra magánklinikára járok, de szülni rendes kórházban tervezek (ha továbbra is engedik az apás szülést).
Nálunk sokkal jobban elszeparálják a kismamákat, sokkal kevesebben is vannak (mivel 48 óra után haza lehet menni, ha mindenki jól van). A látogatási tilalomnak is megvan az előnye, nem csődül oda mindenki pereputtya, miközben te hálóingben mászkálsz, vagy szoptatni próbálnál. Előtte is közösségi terekben lehetett csak a család, de volt akit nem érdekelt.
Apás szülés továbbra is lehetséges, csak császár esetén nem, de ott meg apa megkapja a babát szőrkontaktusra.
A 48 órát én is ki fogom bírni a férjem nélkül, nagyon hamar el fog szaladni úgyis a baba mellett :)
Februarban estem teherbe,igy nem volt mirol beszelni.
Mi van ha halogatom es 2evig nem jon ossze?
Plusz semmi garancia nincs arra hogy jovore meg nem a coviddal fogunk szorakozni.
Nem hinném, hogy van értelme fél évet várni. Valószínűleg fél év múlva sem lesz nagyon más a helyzet...valaki vagy hajlandó teljesen kivárni a covid végét, ami isten tudja, mikor lesz, vagy belevág és kész. Én a magam részéről nem halogatom, mi év elején kezdtünk bele, aztán márciusban én is úgy voltam, hogy halasszuk, amíg "el nem múlik" a covid. Persze, akkor azt hittük, nyárra vége és kész. Gyorsan rájöttünk, hogy nincs értelme halogatni, így is ki tudja mikor sikerül. Mindjárt december van, és még nem sikerült...sajnos sokaknál nem úgy működik, hogy ahogy eldöntik, hogy szeretnének gyereket, már jön is. És akkor bizony ezek a hónapok (vagy lassan már évek) sokat számítanak.
Persze, az más helyzet, ha valaki pl. elvesztette a munkahelyét, de nálunk szerencsére ilyen probléma nincs.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Az ellátásra voltam legfőképpen kíváncsi, de nagyon megnyugtató volt a vàlaszotok! 🥺🙏🏻 Így nem fogunk várni félèvet.. pláne, hogy tényleg benne van, hogy több hónap mire összejön a baba..
Aki kismama boldog baba várást kívánok, aki pedig próbálkozik kitartást! ♥️
Mi május óta próbálkozunk. Össze is jött a baba, missed ab lett a vége. 4hete műtöttek, akkor lettem volna 9 hetes, üres petezsák volt csak sajnos :(
Elmondani nem tudom, milyen megalázás ért a kórházban, milyen embertelenül viselkedtek velem....
Ennek ellenére ujra belevágtunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!