Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » AZITHROMYCIN antibiotikumot...

AZITHROMYCIN antibiotikumot be lehet venni 5 hetes terhesen?

Figyelt kérdés

2020. nov. 14. 17:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd el a betegtájékoztatót, illetve kérdezd meg azt az orvost, aki felírta, illetve a nögyógyászodat!
2020. nov. 14. 17:12
 2/6 anonim ***** válasza:
83%

Az én kérdésektől falnak tudnék menni!

Tegyük fel jön 7 válasz, hogy igen, és 3 válasz, hogy nem. Most akkor amire a többség szavazott/tippelt, azt fogod tenni? Természettudományos tényeket (tehát, hogy ennek a gyógyszernek van-e káros hatása a magzatra vagy nincs) szavazással akarsz eldönteni?

Amellett: amikor felírták a gyógyszert, nem mondtad, hogy terhes vagy? (Igazából persze neki is rá kellett volna kérdeznie.)

Továbbá: olvasd el a használati útmutatót. Mindenhol írnak róla, hogy terhes nő szedheti-e. Ez a legkézenfekvőbb megoldás. Sokkal több értelme van, mint random laikusok véleménye alapján dönteni.

2020. nov. 14. 17:16
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem mondtam, hogy terhes vagyok a háziorvosnak. Viszont megkérdeztem a nőgyógyászt, hogy szedhetem-e, azt mondta, hogy nem okoz rendellenességet. Neten viszont azt olvastam vetélést okoz. A nőgyógyász se azt mondta, hogy nem okoz vetélést..

Inkább hasonló cipőben járó nők véleményre vagyok kiváncsi, azért tettem fel a kérdést.

Jó érzés bántani egy beteg embert, aki 3 hete koronavírusos és most mèg bakteriálisan felül is fertőződött? Szerinted nem izgulom magam halálra, hogy 1,5 év után most esek teherbe mikor küzd a szervezeten? Ilyenkor csak szeretnék tájékozódni.

2020. nov. 14. 17:27
 4/6 anonim ***** válasza:
78%
Többet árt a magas láz mint az antibiotikum....terhesség alatt mindegyiket szabad szedni a szükséges mennyiségben. Remélem nem lesz semmi baj, sajna a coviddal együtt elég rizikós így az eleje. Bízni kell a legjobbakban. A gyógyszert szedd, mert nagyobb baj is lehet. A nődokid sem akar rosszat.
2020. nov. 14. 18:25
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán értem miylen választ vársz... Ezt nem itt kell megbeszélni, hanem az orvosnál, vagy a gyógyszertárban. Ők a szakemberek, itt bárki bármit irhat.

Anno én az első 12 hétben szinte folyamatosan szedtem antibiotikumot felső légúti fertőzések miatt, de nekem az első dolgom volt elmondani az orvosnak, hogy terhes vagyok.

2020. nov. 14. 18:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Szerencsére làzam idáig nem volt. Csak most felső légúti megbetegedéssel fertőződött felül a Covid. :(
2020. nov. 14. 18:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!