Meddig életképesek a spermiumok odabennt?
mi a minimum..kb 2 nap?
totál összezavarodtam. azt hittem, hogy 7-én volt a pé-m..voltunk is együtt, meg 8-án is..de azóta nem tudtunk sajnos..
és 9-e este újre pé szerű tüneteim lettek, meg ma is!
szóval nem tudom mi van! ilyen még nem volt!!
A 8.-ai együttlétből még lehet esély ha csak ma van a pé-m?
köszi előre is!
nem akarom, hogy erről a hónapról is lecsússzunk!
Találtam egy jó leírást:
"A spermium élettartama rengeteg mindentől függ. A sperma egyedi élettartamától, egészségétől, befolyásolja a környezet és a hüvely (testhőmérséklet, pH szint, a relatív savasság), a nyaki nyálka jelenlététől, és minőségétől, képes-e a sperma a hüvelyen keresztül méhbe jutni..
Ha a legideálisabb körülményeket vesszük alapul (ideális hüvelyi / méh környezetben, termékeny CM, erős sperma egészségre, stb.), akkor a spermium legfeljebb hat, vagy hét napig képes életben maradni.
A legtöbb esetben azonban azt tudjuk feltételezni, hogy nem lesz minden optimális, így csökkenni fog a spermiumok élettartama és mozgása. A spermiumnak át kell jutni a hüvelyen,és a méhnyakon. Ha erre nem kerül sor rövid időn velül, akkor a spermium hamar elpusztul.
Az élettartam általánosan maximum 2-3 nap.
Szerintem jókor voltatok együtt :-)
14:36-nak köszi a részletes infót!
remélem, hogy sikerül, mert sajnos munka miatt, most alig találkozunk, és még ritkábban pé-kor..szóval..reménykedem!
Utolsónak: köszi a nagy semmit! nagyon érdemleges hozzászólás volt!
Kedves utolso! Te normalis vagy ugy oszinten? Biztos pasi vagy. Ha nem tudsz ertelmes valaszokat irni, inkabb ne szolj hozza!!! Veled kellene azt csinalni amit irtal, csak a vegbeleden at.
Hogy a kerdesre is valaszoljak. Sztem siman van eselyetek, ha tenyleg most van peteeresed. Mi 4 nappal az ovu elott voltunk egyutt es sikerult. Nem is gondoltam volna. Pedig mikor aznap es utana voltunk egyutt, az nem valt be.
Sok sikert! :-)
Szeretném pontositani a némileg ellentmondásos #2 választ.
A hüvelyi környezet NEM ideális. Részben azért lesz nedves együttlétkor, hogy ezt ellensúlyozza.
Számszerűsitve az élettartamot:
37°C-on kb 15-18 óra (testhőmérséklet),
20°C-on kb 40-72 óra (szobahőmérséklet),
a hüvelyben 2 óra (savanyú környezet),
a méhben kb. 25 óra,
a petevezetékben kb. 48 óra.
7-esnek köszi a kimerít választ..
azóta már 10 hónapos múlt a kislányom :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!