16 évesen pozitív lett a teszt, mit csináljak?
Fogamzásgátlón vagyok (egészségügyi okok miatt), az új levél 9.napján nem tudtam bevenni, de a leírás szerint folytattam a szedést, és mivel már másfél hete késik, teszteltem, és pozitív lett. A barátommal kb fél éve feküdtem le először, már több, mint egy éve járunk.
Mit csináljak? Lehet téves a teszt? Nem állok készen se az anyaságra, se a szülésre testileg és lelkileg sem. Apuval nincs jó viszonyom, egyedül nevel.
Nagyon meg vagyok ijedve😓
Pedig a szülőt be kell vonni. Nagyon sok helyen nem lehet 18 alatt megjelenni kísérő nélkül még most se. Engem még egy labor vételtől is elhajtott egyszer a háziorvos amikor 17 voltam.
Plusz ki kell fizetni az abortuszt, ami kb. 20 ezer lehet. Ezt nem hinném, hogy könnyen megoldjátok saját zsebből.
18alatt csak szülővel lehet abortusz.
Szerintem amúgy 40-50e között van árban.
Remélem csak hamis pozitív.
Álpozitív akkor lehet a teszt ha betegség pl. ciszta van a háttérben. Másfél hét késéssel a téves teszt esélye csekély.
Ahogy előttem írták nincs más választásod muszáj lesz megbeszélni apuddal a helyzetet. Jobb minél hamarabb, ne késlekedj. Az anyagi költségeket pedig a barátoddal felezhetitek.
Először nyugodj meg.
Majd (akár holnap,de minél hamarabb) elj apád elé és szépen mondd el neki.Majd ő elvisz orvoshoz. Egyébként igen,simán lehet,hogy csak álpozitív.
"Korlátozottan cselekvőképes (pl. 14–18 év közötti kiskorú) nő maga is kérelmezheti a terhesség megszakítását, de nyilatkozatának érvényességéhez a jogszabály a törvényes képviselőjének tudomásul vevő nyilatkozatát kívánja meg. A törvényes képviselő megjelenése a Családvédelmi Szolgálat előtt nem szükséges, elég, ha aláírja a szükséges iratot."
"Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye alapján 2011. január 1-től az abortusz térítési díja 29 710 Ft." Érdekes, eddig úgy tudtam, hogy első alkalommal ingyenes.
Ha esetleg anyagi szempontból hátrányos helyzetű a csaláod kedves kérdező van rá lehetőség édesapád jövedelemigazolás megléte mellett, hogy méltányosságra hivatkozva elengedik az összeget. Azaz nem kell fizetned az abortuszért olyen esetben nézzetek utána
De édesapád mindenképp kell ezekhet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!