Tobb, mint egy ev utan fogamzasgatlo rendszeres szedese mellett teherbe lehet esni?
Figyelt kérdés
Sose probaltuk ugy rendesen a parommal, hogy esetleg belem menne, mert feltunk nehogy... Ha esetleg kiprobalnank lehet baj? Honnan tudhatom, hogy a gyogyszer amit szedek(lindynette 20)tenyleg bevallt nekem? Ha meg nem probaltuk "ugy rendesen"!?!2020. okt. 11. 08:06
11/14 anonim válasza:
A gyógyszer az gyakorlatilag szinte 100%. Ha figyelsz rá, hogy hányás, hasmenés vagy későn bevett tabletta esetén plusz védekezés kell akkor nem lesz terhesség.
A tabi nem 100%-os védelmét leginkább ezek gyengítik.
7 évig védekeztünk tablettával. Aztán akartunk babát és gyakorlatilag egyből sikerült sorban egymás után mind a három gyermekünk. Szóval nem azért védett a tabi, mert amúgy is meddők voltunk.
12/14 A kérdező kommentje:
Akkor nincs olyan, hogy peldaul nem eleg eros nekem a gyogyszer? Vagy annak lettek volna tunetei pl koztes verzes vagy roszzullet ilyesmi? Nekem eddig mindig mondjuk halal pontosan jott meg azota es csak 5 nap a menzeszem.. Akkor valoszinuleg minden rendben van a tablettammal gondolom
2020. okt. 12. 09:52
13/14 anonim válasza:
100 százalékos védekezés módszer nincs, csak ha nem élsz nemi életet. Szóval ha nem fér bele a gyerek, akkor ne élj nemi életet. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy több módon ható tabletta egyáltalán ne hasson. A fogamzásgátló tabletta ugyanis több rétegben hat. Először is gátolja a peteérést. De tegyük fel, hogy neked mégis lesz mellette peteérésed. Kialakít egy olyan közeget a hüvelyedben, ami gátolja a spermiumok célba jutását. De tegyük fel, hogy a párodnak extra szabadulóművész katonái vannak és mégis feljutottak és még peteérésed is volt. Akkor a tabletta egy harmadik mechanizmusa, hogy teljesen elvékonyítja a méhnyálkahártyát. Tehát tegyük fel, hogy megtörtént a megtermékenyítés. Akkor a megtermékenyített petesejt nem tud hová beágyazódni, mert nem elég vastag a méhnyálkahártya. Magyarul kilökődik, nem lesz terhesség. Szóval ahhoz, hogy valakire az összes mechanizmus hatástalan legyen, az azért eléggé lehetetlen.
14/14 A kérdező kommentje:
Hú nagyon szépen köszönöm a meg nyugtató és értelmes válaszokat!
2020. okt. 20. 18:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!