Az hogy valaki milyen könnyen esik teherbe milyen ágon öröklődik? Anyai vagy apai?
Gyereket szeretnénk a parommal
Most állunk neki a baba projektnek
Anyukám könnyen teherbe esett velem de például apai nagynéném meg 3 évig próbálkoztak vele míg sikerült
Ez hoyg működik? Mitől függ hogy valaki milyen könnyen esik teherbe?
Anyukam velem es a tesommal is elsore teherbeesett.
En most 17 hetes vagyok es nekem is elsore sikerult.
De sztem inkabb egeszsegi allapot es szerencse kerdese.
Hajra ;)
Az nem teljesen igaz, hogy semmi köze az örökléshez, ugyanis az endometriosis, PCOS és társaira való hajlam öröklődik, tehát ha vannak a családban meddőségi problémák, akkor benne van a pakliban, hogy a leszármazottakat is érinti. Mindkét oldalról, sajnos. De! Ettől még simán lehet, hogy téged egyik sem érint, és nagyon könnyen teherbeesel.
Nálunk anyukám oldalán nagyon sok a meddőségi probléma (IR főleg), apukám oldalán meg a korai petefészekkimerülés. Nekem hamar összejött, mert nincs IR-em semmi ilyesmi, azonban van arra utaló jel, hogy apukámék oldalról nálam is ki fog bukni a korai menopauza.
Nem tudom, hogy öröklődik-e. Anyukám 20 éves korában 1 év alatt esett teherbe, később azonnal. Apai ágon nem tudok meddőségi problémákról.
Én 30 évesen 4 évig vártam a babára (de nálunk férfi és női oldalon is volt nehezített körülmény, végül spontán sikerült), húgomnak azonnal sikerült.
Ha az öröklésen múlna, akkor az első gyerekem és a második is “ugyanakkor” jött volna össze.
A valóságban viszont az első gyerek a 2.hónapban, a második a 10.hónapban jött össze. Ugyanattól az apától és változatlan egészségügyi állapotban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!