Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek tapintatlan, amit...

Szerintetek tapintatlan, amit a nőgyógyász mondott? Részletek lejjebb.

Figyelt kérdés
Szokásos vizsgálat, utolsó menstruáció, volt-e abortusz, szülés, stb. Mondtam, hogy igen, szültem császárral,egy gyerekem van. Felfekudtem, vizsgál, azt mondja, magának gyönyörű méhszája van, látszik, hogy egy gyereket sem szült, csak császárja volt. Őszintén szólva rosszul esett, érzékeny téma ez nekem.

2020. aug. 3. 16:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
36%

"ilyen gyönyörű méhszájat már rég nem látott"

Ez még ízléstelen is.

2020. aug. 3. 17:53
 12/23 A kérdező kommentje:
Sajnos de, többször kaptam meg a családtól kezdve a játszótéri anyukákig nagyon sok embertől, hogy akkor nem is tudom, milyen érzés szülni. Nem is akarok belemenni, mert parttalan lenne a vita.
2020. aug. 3. 17:56
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
A 6 hetes kontrollon, az ujjával a hüvelyemben, szoszerint ezt kondta:nagyon szép pun*íja van, magácskát alul, felül mutogatni kéne. Senki meg nem mondaná, hogy szült, egy ujjam alig megy be. Mint egy kislánynak, olyan. Majd egy kiadós szex után enyhe folyás jelentkezhet, ne ilyedjen meg. Szerintem ez volt ami borzalmasan tapintatlan volt.. Kopni nyelni nem tudtam. A tiéd ehhez képest semmi. 27 éves vagyok, természetes szüléssel, maganrendelesen (előtte nem ismertem az orvost, máshoz jártam)
2020. aug. 3. 17:58
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét gyerekem program császáros volt terhességi diabétesz miatt. Teljesen problémamentes, 1-2 nap után felépültem. Bár nekem még nem szóltak be, de én nevetnék egyet ezen a beszóláson. Bocs, most jobb anya lett vagy én rosszabb. Nem kell ezen kiakadni, ő nem támadni akart, hanem a maga mafla módján dícsért.
2020. aug. 3. 18:01
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki nem elégedett az orvosával, akkor váltson. Nem olyan rossz dolog ez. Mondta nekem is a dokim, hogy szép a méhszájam (nem szültem még, de nem sebes, nincs rajta semmi elváltozás, arra gondolt). Mondtam neki lányos zavaromban, hogy azért mert mosolyog. Nevettünk egyet, és kész. Nem kell mindenre ennyire ráfeszülni, arra meg főleg nem, hogy a játszótéri ultramodern szupermamik mit magyaráznak.
2020. aug. 3. 18:50
 16/23 anonim ***** válasza:
77%

Akihez jártam doki (sztk) a következőt mondta az egyik uh vizsgálaton: Na, látom már volt császára. Majd hozzá tettem, hogy első terhességem így nem. (nőtt a hasam, lett a stria)

A hat hetes kontrollon ugyanaz az orvos, húzta fel a kesztyűt, rám pillantott és ezt mondta: Hű de ronda! (vmi izmom vagy mi jött ki, na mindegy)

😀

Egyiken sem sértődtem meg, mert ismertem az orvost, nem gúnnyal mondta és ellátott rendesen.

Egy másik eset egy ismerőssel, aki duci testalkatú és egy másik orvossal:

Hát maga olyan kövér, hogy nem találom a vagináját.

Na utána ment a hölgy magánba.

Azt akarom mondani, persze ismeretlen volt az orvos, hogy lehet érezni azt, hogy mikor bunkó, modortalan az adott orvos. Ha pedig úgy viselkedik, akkor igen is vissza kell szólni! (Persze kiszolgáltatott az ember, de nem csak az az egy orvos van) Néhányan meg furán dicsérnek, olyan szakmájukhoz híven.

A császárhoz meg annyit, hogy jómagam sokkal félelmetesebbnek tartom és féltem is tőle, mert nem altatnak,nincs bent veled senki ismerős. (nálunk a kórházban legalábbis nem lehetett) Én jobban "felnézek" olyanra, akinek nehéz szülése volt akár spontán akár császárral.

Azt meg tanuld meg, hogy a nők és a gyerekek gonoszak. Ha úgy gondolják mások, hogy te nem szültél vagy megúsztad, akkor vagy hagyd ott őket vagy halgass, meddő vitába kár beszállni. Ez úgy is lecseng majd és jön a többi, újabb témában a farokméregetés.

Az orvosok meg gondolom azért szedik ketté a szülés és császár szavakat, mert másra kell figyelniük, máshogy kell ellátni attól függően, hogy mi volt. Az egyik műtét a másik nem.

Még annyit, hogy én is császáros voltam és szuper kapcsolatom van anyukámmal mind a mai napig. Anno őt senki nem szekálta, nézte le vagy tett rá megjegyzést....szóval most ilyen lett a világ és arra az egy-másfél órára mindenki hiperszuper szülő akar lenni és azt hangoztatja is. De az csak kirakat.

Elnézését, hogy hosszú lett. Szél estét!

2020. aug. 3. 19:56
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

*az utolsó részben persze tisztelet a kivételnek, mert nem mindenkinek fontos a kirakat.

(16-os voltam)

2020. aug. 3. 19:57
 18/23 anonim ***** válasza:
64%

Jaj annyira birom ezt a "milyen érzés szülni" dolgot.

És mi van ha nem tudod, ez azért nem egy olyan dolog, mint egy broiler csirkenel, hogy azt se tudja milyen a napsütés meg a zöld fű. Ez nem egy élmény, hanem egy "trauma" nem leszel tőle több.

És mi van ha orvosilag úgymond nem "szültel"? Semmi!!! A szülés egy kis miniatűr pont az életben, és szuper anya vagy azóta, ne aggódj a gyereke(i)d nagyon szeretnek azóta :) és igenis én örülnék egy szülés előtti puncinak szóval még irigyellek is sztem nem vagyok egyedul

2020. aug. 3. 20:28
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem érzékeny vagy, de ha nem vagy túl azon, hogy nem hüvwlyi úton, hanem segítséggel hoztas a világra a babádat, akkor bàrmi lehetbe sértő.

Ez egy ténymegállapítás volt a dokitól.

Én termékenységtudat jegyében régóta vizsgálom magamat.

Ég és föld a méhszájam a hüvelyi szülések előtt a 2 közt és most.

Nekem fél laikusnak is érezhető a különbség..

Régen alig érezhető szabályos kör volt, kemeny méhnyakkal.

2 közt kicsit szélesebb puha../ ciklus bármely szakában puhább, mint előtte/

Most kb fodros a széle...

egyik alakalommal sem sérült

Off

Amúgy a császáros szülés az szerintem hibás kifejezés.

A hüvelyi “a szülés”

DE

Mindkét esetben világra hozza a gyermekét egy anya.. és megszületik egy baba..

Egyik sem fájdalmasabb, vagy könnyebb / bár csak hüvelyi úton szültem, rettegek a császártól.. nekem a hüvelyi a “megúszós”.. másképp nehéz/

Orvosilag is szülésen klasszikusan a hüvelyit értik.

2020. aug. 3. 21:10
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Én is császáros vagyok,veszélyeztetett terhes voltam,a baba is nagyobb volt mint gondoltuk így császároztak,de ez csak akkor derült ki amikor megvizsgált a doki fájások közepette.

Az sztk-s dokim oreg,de viszont nagyon sok evnyi tapasztalata van,megmondja a konkretat ha tetszik ha nem,nagyon kedves és jó fej,csak jó tapasztalatom van én is nála születtem annó,ahogyan nővérem is.

DE!!

Sajnos mivel ő már nem szülész,ezért kellett egy magán doki aki kegyetlen mekkora tapló volt,túl akart esni gyorsan az egészen,komplikációk akadtak,majd a felépülésem se lett zökkenőmentes,mert maradtak szövődmények így sokszor visszakellett mennem,de úgy gondoltam marad az sztks dokim aki ellátott.

Evvel azt akartam mondani,hogy sajnos nem minden doki egyforma,van aki jófej és normális és van olyan akit legszivessebben megütnél a bunkósága miatt.

Én traumaként éltem meg az egész császárt,kellett idő mire feldolgoztam,de belegondoltam hogy e-nélkül talán valamelyikünk ott maradt volna.Hálát adok hogy megszületett a lányom.

Érzékeny téma számomra is az hogy akkor én megúsztam mert ez a könnyebbik út,de abszolút nem így van,ugyan úgy megszenvedi a császáros is ahogyan a természetesen szűlt is.

Azt se szeretem amikor azt mondják hogy nem tudom milyen szűlni,erre csak azt szoktam momdani hogy hüvelyi úton nem,nem tudom milyen szűlni,de ők meg nem tudják milyen átélni a császárt és utána a felépülést.

Hiszem lássuk be az se leányálom.

Engedd el ezeket ilyenkor a füled mellett,mert velük felesleges erről témázni.

2020. aug. 4. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!