Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Esemény utáni mellett is...

Esemény utáni mellett is teherbe estem?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Peteéréskor kb 2-3 percre betette a párom óvszer nélkül, de úgy, hogy előtte fél órával már elment egyszer (az óvszerbe). Kb 3 órával az eset után bevettem egy escapelle 72 órás tablettát,nem volt semmi melékhatása, nem jött meg tőle az elkövetkezendő napokba. Ez 6 napja történt. Ma úgy ébredtem, hogy iszonyúan fáj a cicim. Lehet, hogy mégis terhes vagyok? Kb 1 hét még mire meg kellene jönni a rendes menzeszemnek.

2020. júl. 13. 12:40
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Őszintén én elég nagy csodának tartanám ha terhes lennék, hisz nem élvezett el bennem (az igaz h lehetett spermium a húgycsőbe), nagyon rövid időre is tette be és tablettát is vettem be 3-4 órán belül...
2020. júl. 13. 15:24
 12/19 anonim ***** válasza:
76%

Előrebocsátom, hogy én is kicsi esélyét látom a terhességnek, de azért 1-2 dolgot tegyünk tisztába!

1. A petesejt valóban max. 24 órán át megtermékenyíthető, de maga a megtermékenyülés és beágyazódás csak 5-7 nap után kezdődik meg (eddig a petesejt a petevezetékben vándorol a méh felé), és további legalább 6-8 napig tart. A hCG csak ezután kezd termelődni. Ezért van az, hogy azt mondják, 2 héttel az aktus után érdemes először tesztelni, mert addig semmilyen jele sincs a terhességnek (a terhességi tüneteket a hCG hormon okozza a testedben).

2. A tabletta csak akkor használ, ha még nem történt meg az ovuláció, amikor a spermium találkoz(hat)ott a petesejttel, merthogy a tablettának az ovuláció megakadályozása a dolga. Ha az ivarsejtek már találkoztak, akkor a tabletta sem használ - és ha pont ovulációkor voltatok együtt, akkor előfordulhat, hogy hiába vetted be.

3. Az esemény utáni tabletta kb. egy lórúgásnak felel meg a hormonháztartásodnak, így ne csodálkozz, ha még akár 2-3 hónapig furcsán viselkedik a ciklusod.

Mindenesetre mindent megtettetek, amit utólag lehetett, szurkolok, hogy ne legyen gond, de most még egy hétig fölösleges ezen izgulnotok. Ha addig nem jön meg, tesztelj majd akkor.

2020. júl. 13. 15:43
 13/19 anonim ***** válasza:
62%
A petesejt 1 napig életképes, a sperma 5 nap. Ha találkoznak 24 óra alatt, akkor még idő, míg eljut a petesejt a petevezetékből a méhbe, illetve a beágyazódás is. Ez kb. 7-10 nap, onnan kezd el a HCG termelődni, ami okozza a tüneteket, amik a 6. héttől kezdődnek, ami nálad 3 hét múlva lenne esedékes.
2020. júl. 13. 15:50
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszi a felvilágosítást! Fogalmam sincs, hogy az ovuláció már megtörtént e akkor vagy sem, a naptáram szerint akkor volt, de hát tudom, hogy nem óramű pontossággal működünk. A tájékoztatón azt írja, hogy a ciklus bármelyik napján bevehető és a fene se kérdezte meg tőlem, hogy ovuláció előtt vagyok e vagy után vagy épp benne. Annyit mondtak, hogy ne izguljak, nem leszek terhes, mert erős gyógyszer.
2020. júl. 13. 16:06
 15/19 A kérdező kommentje:

"Az esemény utáni tabletták antiprogeszteron tartalmú készítmények, a dobozban összesen egy vagy két darab tabletta található. Dr. Csermely Gyula szülész-nőgyógyász főorvos szerint a sürgősségi tabletták hasonlóak a sima fogamzásgátló gyógyszerekhez, csak jóval nagyobb dózist tartalmaznak. Az esemény utáni tabletta késlelteti az ovulációt, gátolja a spermiumok mozgását, akadályozza a megtermékenyülést és beágyazódást is. A több szintű hatás azért fontos, mert nem lehet tudni, hogy az adott nő a ciklusának melyik szakaszában tart éppen."

Na most akkor hogy is van? :(

2020. júl. 13. 16:37
 16/19 anonim ***** válasza:
A lenyeg, hogy barmi van, 1 hetig felesleges tenni barmit. Ahogy elottem irtak, amit lehet megtettel, most varni kell.
2020. júl. 13. 18:57
 17/19 A kérdező kommentje:
Hat csak konnyu azt momdani... Nekem se ejjelem, se nappalom.
2020. júl. 13. 21:43
 18/19 anonim ***** válasza:
Nezd, a 10. naptol mar kezdhetsz tetszelgetni, ha nem birod idegekkel, de biztos csak kb. 2-2,5 het utan lesz az eredmeny. De ha megis terhes lennel, jobb ha mielobb megtudod. A menzeszre most igy ne nagyon alapozz, siman keshet vagy akar ki is maradhat a tabi miatt.
2020. júl. 13. 22:50
 19/19 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Megjött a menstruációm a várt időpont előtt 3 nappal.
2020. júl. 19. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!