Ha másfél éve probálkozunk, persze nem sok sikerrel, akkor ha kb 3 hónapig szednék fogamzásgátlót, akkor utánna nagyobb esélyünk lenne?
Szia!
Én is másfél év sikertelenség után azt mondtam, hogy elegem van az állandó csalódásból és 3 hónapig szedtem, abbahyagytam fél éve és azóta sincs semmi!
Az, hogy orvoshoz menjetek, az meg se fordult a fejetekben?
Ugyanis 1 éven túli sikertelenség egészségügyi problémára utal valamelyik félnél... Egy orvos a legfontosabb dolgokat egy vizsgálattal meg tudja nézni és kész.
Ha Neked vagy a párodnak van valamilyen egészségügyi problémája, ami megakadályozza a teherbeesést, azon a fogamzásgátló nem fog segíteni.
Én teljes kivizsgálást kezdeményeznék az orvosomnál, hisz sok minden, amit nem is észlelünk, gondot jelenthet (pl. pajzsmirigy).
4. válaszoló vagyok: még annyit, hogy nem írtad, mivel próbálkoztatok eddig. Hőmérőztél legalább 3 hónapig? Biztosan van peteérésed és tudod, hogy mikor?
Hasznos lehet, ha a nőgyógyászodnak megmutatod az utóbbi időszak 3 havi hőgörbéjét (tapasztalatból mondom).
Nekem anno a nőgógyászom mondta (mikor befejeztem a fogamzásgátló szedését), hogy várjunk még 3 hónapot és csak utána próbálkozzunk a babával, mert a fogamzásgátló egyik hatása, hogy elvékonyítja a méhnyálkahártyát, így nem biztos,hogy rendesen be tud ágyazódni.
Szóval én nem kísérleteznék ilyesmivel...
Régebben a 3 hónapot a hormonok kiürülése miatt javasolták. A doki nekem csak megemlítette, hogy jobban tenném, ha kivárnám a 3 hónapot a méhnyálkahártya elvékonyodása miatt, ami mindegyik mai fogamzásgátló hatása (az más kérdés, hogy ha valakinek alapból nagyon vastag szokott lenni, annak a tabletta se tudja annyira elvékonyítani, hogy ne tapadjon meg rendesen a baba).
A saját példám hűen tükrözi, hogy a dokimnak igaza volt: 2 hónappal később teherbe estem (nem volt szándékos), rövid időn belül elvetéltem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!