Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Akik tudatosan együtt voltatok...

Akik tudatosan együtt voltatok ovuláció előtt/ovulációkor, nektek hanyadik hónapban sikerült a baba?

Figyelt kérdés

Csak kívancsiságból kérdezem, mert bár elvileg akkor is csak 20-25% van a megtermékenyülésre, ha pont jókor van együtt a pár, azért nyilvàn benne van, hogy valakinek azért nem jön sokáig, mert kb. sosem ovuláció táján vannak együtt.

Na de, ahol meg mindig együtt vannak ilyenkor, és mègsem jön a baba mondjuk fél éven belül, ott feltételezhető, hogy inkább valami gond van?

2020. júl. 1. 18:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
51%
4. hónapban jött össze :)
2020. júl. 1. 20:16
 12/22 anonim ***** válasza:
76%
Elsőben, viszont sajnos missed ab lett a vége. Most újra próbálkozunk, ez az első éles hónap.
2020. júl. 1. 20:25
 13/22 anonim ***** válasza:
29%
A legtöbben nem esnek teherbe az első hónapban.Nem hiába ajánlott 35 év alatt 1 év sikertelenség után neki indulni a kivizsgálásoknak.Az átlagpár (amiben benne van az évekig ill az 1-2-3 vagy 10-12 hónapban teherbe esett nő is) 1 év alatt jár általában sikerrel.Nekünk kellett 12 hónap mire sikerrel jártunk, előtte meg volt fél év amikor csak pont akkor nem voltunk együtt mikor kellett volna(kifejezetten rosszul vagyok az ovus napokban).
2020. júl. 1. 21:13
 14/22 anonim ***** válasza:
76%
Elsore mind.
2020. júl. 2. 05:32
 15/22 anonim ***** válasza:
13%

7. hónap, de én kicsit speciális eset vagyok, mert elég sok hormonális problémám van a háttérben, így már azon is meglepődtem, hogy egyáltalán sikerült spontán teherbe esnem.

Azt mondják, átlagosan 6 hónap a teherbeesés, emiatt - ha nincs ismert akadályozó tényező, mint nálam - 1-2 évig hagyni szokták a párokat maguktól próbálkozni, ha viszont ez uitán sem jön össze, akkor érdemes elmenni kivizsgálásra.

2020. júl. 2. 09:19
 16/22 anonim ***** válasza:
39%

Nekem az a megfigyelésem, hogy egy teljesen egészséges pár (férfi oldalon sincs probléma) ha TUDATOSAN figyeli a ciklusát és pontosan tudja mikor van peteérése, akkor 3-4 hónap alatt teherbe kell essen. De hangsúlyozom, csakis abban az esetben ha követi a ciklusát. Aki ilyen módszerrel nem esik teherbe 6 hónap alatt, annál tuti hogy van valami gebasz... nem feltétlen nagy, épp csak annyi, hogy ne foganjon meg a baba.

Egy barátnőm 8 hónapig nem esett teherbe. Egy vérvétel alkalmával kiderült hogy szinte 0 a D-vitamin szintje. Elkezdett napi 4000 NE vitamint szedni, 1,5 hónap múlva pozitív lett a tesztje.

Mi 9 hónapja próbálkozunk, mivel benne vagyok a korban, ezért az első perctől kezdve lh tesztet használok, így mindig jókor voltunk együtt. A saját elméletemet követve elmentem orvoshoz és ki is derült hogy az amúgy szabályos 32-33 napos ciklusaim ellenére PCO-m van.

2020. júl. 2. 12:42
 17/22 A kérdező kommentje:
Igen, én is azt figyeltem meg, hogy amelyik ismerősömről tudom, hogy rajta vannak a baba projekten és nem jön össze az első kb. 3-5 hónapban, ott általában sok időbe szokott telni, míg sikerül és sokukról tudom, hogy valóban problémájuk volt. Illetve, nekem az itteni kérdések alapján is ez jön le.
2020. júl. 2. 15:57
 18/22 anonim ***** válasza:
50%

Igen, én is részben itteni kérdések-válaszok alapján szűrtem ezt le, másrészt nekem is ismerős körökben is mindenkinek nagyon hamar sikerült a baba.

Utolsó voltam

2020. júl. 2. 16:32
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Ezen én is gondolkodtam nemrég, hogy úgy tűnik, a legtöbb párnak vagy rögtön sikerül, vagy aztàn sokáig nem. Elég kevés olyan van, akinek mondjuk 8-12 hónap alatt jön össze. De ez nem azt jelenti, hogy ilyen nincs, biztos sok ilyen pár van, meg nem biztos, hogy ha nem sikerül 1-2-3 hónap alatt, akkor gond van. Mi az 5. ciklusnál tartunk, amikor peteerés körül voltunk együtt, de nem minden alkalommal tuti az ovuláció időpontja. Egyszer gyanakszom, hogy nem is volt. Már eszembe jutott, hogy sikerülni “kellett volna”, de amíg nem telik le az egy év, nem vonok le ilyen következtetéseket. Nyilván aztán màr orvoshoz fordulnék.
2020. júl. 2. 19:11
 20/22 A kérdező kommentje:
Nekümk ez volt a második hónap. Oké, nem vártam, hogy egyből teherbe esek, de azért abban sem vagyok biztos, hogy majdnem 30 évesen tényleg ki kellene-e vàrnom az 1 évet, mert ha valami nem okés, utána akár èvekbe is telhet, mire lesz baba...
2020. júl. 2. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!