Akik tudatosan együtt voltatok ovuláció előtt/ovulációkor, nektek hanyadik hónapban sikerült a baba?
Csak kívancsiságból kérdezem, mert bár elvileg akkor is csak 20-25% van a megtermékenyülésre, ha pont jókor van együtt a pár, azért nyilvàn benne van, hogy valakinek azért nem jön sokáig, mert kb. sosem ovuláció táján vannak együtt.
Na de, ahol meg mindig együtt vannak ilyenkor, és mègsem jön a baba mondjuk fél éven belül, ott feltételezhető, hogy inkább valami gond van?
7. hónap, de én kicsit speciális eset vagyok, mert elég sok hormonális problémám van a háttérben, így már azon is meglepődtem, hogy egyáltalán sikerült spontán teherbe esnem.
Azt mondják, átlagosan 6 hónap a teherbeesés, emiatt - ha nincs ismert akadályozó tényező, mint nálam - 1-2 évig hagyni szokták a párokat maguktól próbálkozni, ha viszont ez uitán sem jön össze, akkor érdemes elmenni kivizsgálásra.
Nekem az a megfigyelésem, hogy egy teljesen egészséges pár (férfi oldalon sincs probléma) ha TUDATOSAN figyeli a ciklusát és pontosan tudja mikor van peteérése, akkor 3-4 hónap alatt teherbe kell essen. De hangsúlyozom, csakis abban az esetben ha követi a ciklusát. Aki ilyen módszerrel nem esik teherbe 6 hónap alatt, annál tuti hogy van valami gebasz... nem feltétlen nagy, épp csak annyi, hogy ne foganjon meg a baba.
Egy barátnőm 8 hónapig nem esett teherbe. Egy vérvétel alkalmával kiderült hogy szinte 0 a D-vitamin szintje. Elkezdett napi 4000 NE vitamint szedni, 1,5 hónap múlva pozitív lett a tesztje.
Mi 9 hónapja próbálkozunk, mivel benne vagyok a korban, ezért az első perctől kezdve lh tesztet használok, így mindig jókor voltunk együtt. A saját elméletemet követve elmentem orvoshoz és ki is derült hogy az amúgy szabályos 32-33 napos ciklusaim ellenére PCO-m van.
Igen, én is részben itteni kérdések-válaszok alapján szűrtem ezt le, másrészt nekem is ismerős körökben is mindenkinek nagyon hamar sikerült a baba.
Utolsó voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!