Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Pozitiv teszt 5 TSH-val?

Pozitiv teszt 5 TSH-val?

Figyelt kérdés
25os Letroxot szedek, par hete 5 korul volt a TSH. Pozitiv a tesztem, de felek, hogy valami baj lehet belole. Holnap megyek a dokimhoz, de addig leragom a kormeimet. Volt mar valaki hasonlo helyzetben? Leginkabb arra lennek kivancsi, hogy magas TSHval minden rendben volt a terhessege alatt?

2020. jún. 30. 10:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Akkor okozna gondot, ha nem szednéd a gyógyszert, mivel kezelve van, így kicsi az esélye annak, hogy problémát okozzon. Ugye a 16. hétig fontos a baba miatt utána csak magad miatt. Mindenképp emelve lesz a dózis. 50-aztán lehet 75re is majd. Nekem mondjuk 1,6-ra lement mikor terhes lettem, de a 6. héten már 3,6 volt. Probléma mentes terhesség volt. Ismerősöm meg 3 gyereket szült 10 feletti TSH-val.. neki soha nem is volt alacsonyabb, és gyógyszerrel sem tudták lejjebb vinni. Probléma mentes volt az is. Itt mindig az a fontos, hogy kezelt vagy kezeletlen. Kezeletlen gonddal, simán végeszakad az elején ilyen érték mellett. Nekem 4,8 volt mikor 9. héten az ikrek már nem fejlődtek. Persze utólag derült ki a gond, így még nem szedtem semmit rá.

Jó egészséget, ne aggódd túl, ha úgy érzed jobb lenne már most emelni, csörögj a dokira, hogy ilyen lett az érték, elkezdheted e emelni az adagot. Ahhoz nem kell megvizsgálnia :)

2020. jún. 30. 11:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi 1 -es vagyok, utólag kapcsolok, hogy holnap mész már dokihoz, így tényleg ne aggódj, de mindenképp kérd az emelést. Illetve említsd neki.
2020. jún. 30. 11:03
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Tök mindegy, hogy kezelvevan, ha nem optimális a kezelés. Ez kB. Olyan, mintha azt mondanád, hogy az ibzulibos cukorbetegnek nem baj a 12-es cukor, ha kapja az inzulint...

Kérdező: nyilván optimálisabb lett volna úgy teherbe esni, hogy normális a tsh. De már mindegy. Ha úgyis mész holnap dokihoz, akkor addig már kár izgulni...

2020. jún. 30. 11:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Koszi❤ azota mar kicsit lenyugodtam...
2020. jún. 30. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!