Pajzsmirigy alulműködés miatt alacsony ébredési hő. A ciklus 2. felében is max. 36,2. Ha terhes lennék, akkor fentebb menne? Lh teszt pozitív, szúr az alhasam és van tojásfehérje, ezek ellenére lehet nincs peteeresem?
Én tapasztalatom szerint a nyelv alatt is pontos, azt ajánlják is, vagy hüvely, vagy nyelv alatt... évekig mértem nyelv alatt, volt, hogy már majd bepisiltem annyira kellett, így a wc-n ülve mértem, igazából nem volt jelentősége, nyilván, ha baromira eltérő eredmény jön azt kiveszem a ciklusból. De tapasztalatom alapján ettől független leolvasható görbéim voltak. Minden esetre igyekezni kell a legkevesebb mozgással elintézni ébredéskor a hőmérést. Hőmérőzni viszont akkor van értelme, ha mindne reggel méred, ha egy két nap kimarad, lehet pont fontos adatról csúszik le az ember, főleg ovu körül és utána. Ha nem tudod mérni minden nap akkor felejtsd el, mert magadat stresszeled. Használj ovutesztet, azt sokkal pontosabb, és az előre jelez, míg a görbe amúgy is csak utólag ad infót ami már teherbeesés szempontyából nem tud segíteni. A teszt meg ahogy pozitív lesz, még aznap és másnap nagy esély van a teherbe eséshez, tehát nem csúszol le a legjobb esélyről.
Hőmérőzni mókás, meg jó látni bizonyos dolgokat, de elszántan és pontosan kell vezetni hónapokig. Utána már lesz egy teljes kép a ciklusról, hogy nálad kb mi hogy. Egy ciklus nem ciklus, lehet pont ovumentes is. Az alacsony hő önmagában nem gond, de ugyan úgy lesz benne emelkedés. Inkább ugye a pajzsmirigy a gond, ami, ha nem jól működik és nincs kezelve okozza a sikertelenséget. Sajnos idő mire beáll, nekem 4,8-ról a TSH másfél év alatt ment le megfelelő szintre a terhességhez. Türelmesnek kell lenni és kell egy nagyon ó endokrinológus.
Sok sikert, és szerintem a hőmérőzést hanyagold, ha nem tudod napi szinten vezetni értelmetlen időpocsékolás.
Nagyon szépen köszönöm a részletes választ. :)
Az lh tesztek mindig pozitívak (clear blue mosolygós) csak félek, hogy mégsem reped meg a tüsző. Már jó ideje próbálkozunk, január óta szedek a pajzsmirigyre gyógyszer. Természetesen elmegyek majd kivizsgálásra, de jó azért a köztes időben tapasztalatot cserélni. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!