Hogyan engedjem el egy időre ezt az egész babatémát?
21 éves vagyok, évek óta stabil kapcsolatban, tudjuk, hogy szeretnénk gyereket kb 25-26 évesen, de most még nem állunk készen rá (egyetemre járunk).
A probléma az, hogy már régen is érdekelt a téma, de az utóbbi 1 évben teljesen rákattantam, nagyon sok videót nézek és olvasok is a témában. A párom erről csak annyit tud, hogy szeretem a gyerekeket, direkt nem akarom őt terhelni az ilyen jellgű gondolataimmal.
A mestruációm sajnos hormonzavar miatt elég rendszertelen, hiányos (járok orvoshoz vele, de még nem találtunk megoldást), emiatt minden apró kis tünetről pl. szédülés, alhasi görcs, hányinger az jut eszembe, hogy esetleg terhes lehetek, aztán bebizonyosodik, hogy nem.
Nagyon kellemetlenül érzem magam emiatt, titkolom is mindenki előtt. Gyakran álmodom terhességgel, és abban is biztos vagyok, hogy túl idealizálom az egészet.
Érdekelne, hogy akinek volt hasonló időszaka / ilyen jellegű problémája, mit tett az ügy érdekében/ milyen tapasztalataitok vannak?
Valahogy ezt neked kell fejben rendbe tenned. Tervezgess, álmodozz nyugodtan ebben semmi rossz nincs.
Tudatosan törekedj arra hogy egy stabil hátteret tudj létrehozni magad körül, ami alkalmas lesz majd a gyereked felneveléséhez.
Tökéletes és idilli állapot nincs, de törekedni lehet rá.
Gondolj arra amit teszel most (egyetem, egy biztos szakmai tudás, jól fizető állás...) mind a jövőbeli családod érdekeit szolgálja majd.
Ha most azonnal fejest ugranál a gyerekvállalásba pillanatnyi fellángolás miatt, később bánhatnád. Szerintem jelenleg annyit nem ér az egész hogy ott hagyd az egyetemet. A saját dolgod nehezítenéd vele.
Köszi! Igen, abbahagyni az egyetemet semmiképp nem szeretném, és az is fontos nekem, hogy a gyerekvállalás közös és tudatos döntés legyen - bármennyire szeretnék gyereket a párommal való kapcsolatom az első.
Inkabb tényleg csak ezek a gondolatok zavarnak, hogy naponta többször is elképzelem milyen nemű lenne vajon a babánk, milyenek lennének a hétköznapok stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!