Hogyan döntsek ilyenkor? 18 évesen teherbe estem,de a barátommal már így is egy káosz az életünk. Most pedig az a terve hogy megvárja amíg majd rendbe jövök és utána ő is magamra hagy. Már borzasztóan el vagyok keseredve. Nem tudom mit tehetnék.
Családod nem támogat?
Nem opció a baba megtartása? Én úgy látom, hogy te nem szeretnéd elvetetni.
Nem vagyok abortusz-ellenes egyáltalán. megértem, ha nem olyanok a körülmények, és azt is, ha csak egyszerűen nem akarja a babát az ember. De ahogy olvaslak, te talán akarod... A körülményeket nem lehet ehhez igazítani? Persze a "párod" nélkül.
Igen, fiatal vagy, igen, teljesen megváltozna az életed... de ha volna szülő, aki támogat, talán megoldható a dolog.
A családomnak egyelőre képtelen voltam elmondani,még csak 2 napja derült ki.
De szinte biztos hogy nem támogatnának abban,hogy tartsam meg,habár én a lelkem mélyén tényleg szeretném.
A körülmények pedig...én még a középiskolát sem fejeztem be.
Ha szeretnéd azt a babát, akkor beszélj a családoddal. És az apa családjával is. Azért, mert neki nem kell gyerek, lehet, hogy a szülei boldogak lennének az unokától.
Ha mindent végigrágtál, és még mindig nincs megoldás, akkor a dolog elengedése is könnyebb lesz. De az, hogy te tulajdonképpen szeretnéd a babát, de nem mert szólni, mert úgysem támogatnak... hát nem megoldás. Sosem tudhatod! Ha pedig igazad lesz, akkor könnyebb lesz a szíved, hiszen nem tehettél mást.
Nekem is van ismerősöm, aki kihagyta az utolsó évet, mert babája született. Azóta már 4 gyerek csodálatos édesanyja. És bár az első nagylány apukája rég nincs képben (igazából már akkor sem volt, amikor született), sosem bánta meg, hogy miatta csúszott egy évet az érettségi.
Elmondtam anyukámnak, sajnos ő nagyon kiborult. És ahogy észrevettem , abban hogy megtartsam nem támogatna.
Viszont megjelent a barátom, és az ő családja teljes mértékben támogatna minket és úgy gondolják hogy rendbe hozna mindkettőnket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!